Αδύνατο να αποταμιεύσουν οι Έλληνες – Που πάνε τα χρήματα του νοικοκυριού

Αδύνατο να αποταμιεύσουν οι Έλληνες – Που πάνε τα χρήματα του νοικοκυριού

Εξαιρετικά δύσκολη φαίνεται η αποταμίευση για τα ελληνικά νοικοκυριά. Από την έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, φαίνεται πως οι Έλληνες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματά τους σε λογαριασμούς, φόρους και αγορές προϊόντων (κυρίως τροφίμων). 

Όπως αναφέρει η έρευνα 6 στους 10 καταναλωτές ενημερώνονται από το διαδίκτυο πριν αγοράσουν.

Συγκεκριμένα τρία στα τέσσερα νοικοκυριά ξοδεύουν πάνω από το 80% του εισοδήματος τους. Οι μεγαλύτερες δαπάνες αφορούν: μηνιαίους λογαριασμούς (25%), αγορές προϊόντων (25%) και φόρους (19%).

Πιο αναλυτικά, το 74% του κόσμου ξοδεύει πάνω από το 80% του διαθέσιμου εισοδήματός του σε μηνιαία βάση, ενώ το 10% ξοδεύει πάνω από 100%, δανείζεται χρήματα δηλαδή για να καλύψει τις ανάγκες του. 

Η κύρια κατηγορία αγορών είναι τα τρόφιμα και ποτά με ποσοστό 41%. Δεύτερη έρχεται η εστίαση με 12%, τα είδη ένδυσης με 10% και τα φάρμακα με 8%.

Online αγορές

Το 59% των καταναλωτών ενημερώνεται από το διαδίκτυο πριν κάνει αγορές, ενώ το 47% πρώτα ψάχνει στο διαδίκτυο για να κάνει τις αγορές από το κατάστημα. Ποσοστό πολλαπλάσιο αυτού που ολοκληρώνει την αγορά μέσω διαδικτύου. Βέβαια καταγράφεται και η αντίστροφη τάση με το 21% επισκέπτεται τα καταστήματα και μετέπειτα ολοκληρώνει την αγορά του ηλεκτρονικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter