ΑΕΚ: 1-1 με Κραϊόβα και περιμένει τώρα την Τράμπζονσπορ!

ΑΕΚ: 1-1 με Κραϊόβα και περιμένει τώρα την Τράμπζονσπορ!

Τα εύκολα δύσκολα έκανε σήμερα (15/8) η ΑΕΚ κόντρα στην Κραϊόβα, αλλά κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ με το 1-1 κόντρα στους Ρουμάνους τους οποίους είχε νικήσει 2-0 εκτός έδρας.

Ετσι η Ενωση προκρίθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τράμπζονσπορ της Τουρκίας (νίκησε την Σπάρτα Πράγας 2-1, ενώ είχε αποσπάσει 2-2 εκτός έδρας) στις 22 και 31 Αυγούστου με φόντο την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

H AEK με τον αέρα του 2-0 στη Ρουμανία μπήκε δυνατά στο ματς κι αφού πρώτα έχασε δύο καλές ευκαιρίες για γκολ, στην 3η προσπάθεια ο Μάνταλος με θεαματική ενέργεια αφού πρώτα πέρασε δύο αντιπάλους του έκανε το 1-0. O «δικέφαλος» κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και δύο λεπτά μετά είχε δοκάρι με τον Λόπες

Στο β’ μέρος η απόδοση της ΑΕΚ έπεσε και οι Ρουμάνοι που δεν είχαν τίποτα να χάσουν βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν ευκαιρίες. Σε μια από αυτές μάλιστα στο 63’ έφθασαν και στην ισοφάριση. Eκτέλεσαν γρήγορα ένα φάουλ στον άξονα, ο Μπάνκου σέντραρε από αριστερά και ο Ιβάνοφ, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Μπάρκα, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Tο γκολ των φιλοξενούμενων σόκαρε την ΑΕΚ που έχασε την αυτοσυγκέντρωση της. Αντίθετα η Κραϊόβα ανέβηκε σε ψυχολογία και πίεσε για δεύτερο γκολ ενώ στο 68’ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Παουλίνιο αλλά ο ρέφερι είπε «όχι». Εκτός αυτού οι Ρουμάνοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 73’ για το 1-2. Από σέντρα του Μπάντσου, ο Άτσκα έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι! Όμως παρά τις αλλαγές του Καρντόσο η ΑΕΚ συνέχισε να πελαγοδρομεί και η Κραϊόβα έχασε μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία στο 80’ όταν ο Μπάντσου κατάφερε με κεφαλιά σε σχεδόν ανέπαφη εστία να αστοχήσει!

Τελικά η Ενωση κατάφερε να μην χάσει (παρά το γεγονός ότι στο 5λεπτο των καθυστερήσεων ο Βέρντε έχασε δυο καλές ευκαιρίες για το γκολ της νίκης) και να πάρει έστω και με κακή εμφάνιση την πρόκριση στα πλέι οφ.

Κίτρινες κάρτες πήραν οι Κρίστισιτς, Μιχάιλα, Ρόμαν, Μπάντσου, Mπάρκας, Σβάρνας

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (83’ Γαλανόπουλος), Κρίστιτσιτς (58’ Σιμάο), Μάνταλος, Λιβάγια (58’ Βέρντε), Ζεράλδες, Ολιβέιρα.

ΚΡΑΪΟΒΑ: Πιλιατσέλι, Μάρτιτς, Άτσκα, Κέλιτς, Μπάντσου, Ιβάνοβ, Ματέιου, Τσικαλντάου, Μπάρμπουτ, Ρόμαν, Μιχάιλα (55’ Βαταγέλου). 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter