Αγιαξ-ΑΕΚ 3-1: Ηττα και αποκλεισμός – Σε κακό βράδυ ο Αθανασιάδης

Αγιαξ-ΑΕΚ 3-1: Ηττα και αποκλεισμός – Σε κακό βράδυ ο Αθανασιάδης
EUROPA LEAGUE / ΑΓΙΑΞ - ΑΕΚ

Ο Γιώργος Αθανασιάδης βρέθηκε σε κακή βραδιά και από δικά του λάθη η ΑΕΚ έχασε εκτός έδρας με 3-1 από τον Αγιαξ και αποκλείστηκε από την Ευρώπη. Η ολλανδική ομάδα μετά τη νίκη της θα συνεχίσει στο Conference League.

Στο πρώτο 20λεπτο του ματς είχαν σημειωθεί τρία γκολ. Στο 5’ ο Τσούμπα Ακπομ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, σε μία φάση που ο Αθανασιάδης έκανε άστοχη έξοδο. Για την Ενωση ισοφάρισε στο 11’ με κεφαλιά ο Λιβάι Γκαρσία.

Στο 18’ ο Ραμάι απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο σουτ του Τσούμπερ και στο 20’ ο Τέιλορ εκτέλεσε με συρτό σουτ για δεύτερη φορά τον Αθανασιάδη για το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ενωση πίεζε για να ισοφαρίσει, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της. Στο 56’ ο Ακπομ σούταρε, ο Αθανασιάδης έκανε κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας και το σκορ έγινε 3-1. Δεύτερο σοβαρό λάθος για τον «άσο» της ΑΕΚ στο παιχνίδι.

Στο 67’ ο Ελληνας γκολκίπερ σταμάτησε τον Αγγλο φορ, αλλά η ζημιά για τους κιτρινόμαυρους είχε ήδη γίνει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ακπομ είχε δοκάρι. Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ απείλησε και στο 85’, όμως ο Αθανασιάδης αντέδρασε σωστά. Το ίδιο συνέβη και στο 92’ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να στερεί από τον Ακπομ το χατ τρικ.

Ο Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπρόμπεϊ, Σόσα, Χάτο, Σούταλο, Αμραμπατ, Βίντα, Μουκουντί.

Άγιαξ: Ραμάι, Ρενσχ (74’ Χόιγερ), Σούταλο, Χάτο, Σόσα, Ταχίροβιτς, Χλίνσον (86’ Mικελτάτζε), Τέιλορ, Άκπομ, Φορμπς (62’ Γκααεϊ), Μπρόμπεϊ (46’ Μάρτα).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (83’ Γαλανόπουλος), Χατζισαφί, Σιμάνσκι (91’ Μοχαμάντι), Μάνταλος, Ελίασον, Άμραμπατ (61’ Πισάρο), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (83’ Γιόνσον).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter