ΑΕΚ: Ανατροπή στο Ζάγκρεμπ και αβαντάζ πρόκρισης στο 90’ (1-2 τη Ντιναμό)

ΑΕΚ: Ανατροπή στο Ζάγκρεμπ και αβαντάζ πρόκρισης στο 90’ (1-2 τη Ντιναμό)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΑΕΚ

Κάτω από τη βαριά σκιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, η ΑΕΚ με επική εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο ανέτρεψε το σε βάρος της σκορ και νίκησε μέσα στο Ζάγκρεμπ την Ντιναμό με 2-1, παίρνοντας σοβαρότατο προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του του Champions League, καθώς έχει τη ρεβάνς το ερχόμενο Σάββατο στην «OPAP Arena».

Πριν τη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ενώ οι παίκτες του «δικεφάλου» αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια σε μια μισογεμάτη έδρα που….

Πριν τη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή (την κράτησε η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της Ντιναμό) ενώ οι παίκτες του «δικεφάλου» αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.

Μόλις στα 30 δευτερόλεπτα η Ντιναμό απείλησε με δυνατό σουτ του Μπουλάτ ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν αλλά η ΑΕΚ που προσπαθούσε να κλέβει μπάλες και να βγαίνει σε αντεπιθέσεις, έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο 15’. Ο Ελίασον έδωσε στον Τσούμπερ κι αυτός έβγαλε μόνο του τον Γκαρσία λίγο πλάγια αλλά το πλασέ του έσωσε με χέρια και πόδια ο Λιβάκοβιτς.

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε στο πρώτο ημίχρονο εμφανώς αγχωμένη και επηρεασμένη από τα τραγικά γεγονότα και όλα όσα ακολούθησαν κι αυτό φάνηκε στα ασυνήθιστα πολλά αβίαστα λάθη των παικτών της και το γεγονός ότι ο Πινέδα ήταν εκτός κλίματος αγώνα. Μάλιστα η ευκαιρία του Λιβάι ήταν η μοναδική τελική προσπάθεια του «δικεφάλου» στο πρώτο μέρος.

Στο 20’ ο Στάνκοβιτς έδιωξε βολίδα του Πέτκοβιτς ενώ το 25’ ο Μιχαϊλιτσένκο έσωσε τον «δικέφαλο» άθελα του σε βολίδα του Λιούμπισιτς μέσα από την περιοχή. Στο 39’ όμως, από ένα φάουλ δώρο στους Κροάτες, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή ο Μπουλάτ με απευθείας εκτέλεση άνοιξε το σκορ για τη Ντιναμό (1-0). Και στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0 αλλά ο Μιχαϊλοβιτς σπατάλησε την μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε από λάθος του Ελίασον.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ βγήκε πιο μπροστά στον αγωνιστικό χώρο με διαρκή πίεση και στόχο να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Κι αυτή η πίεση ήταν που έφερε στο 59’ το 1-1. Κλέψιμο μπάλας, ο Λιβάι τροφοδότησε τον Τσούμπερ που απέφυγε τον Ριστόφσκι και με το δεξί πλάσαρε έξοχα τον Λιβάκοβιτς για την ισοφάριση της Ενωσης.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ σα να χαλάρωσε και η Ντιναμό βγήκε στην επίθεση. Στο 62’ ο Στάνκοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Μπουλάτ και στο 64’ κεφαλιά του Εμρέλι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 73’ ο Πινέδα πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε σωστά σαν οφσάιντ του Μεξικανού. Η ΑΕΚ κυνήγησε το γκολ της νίκης και στο 85’ ο Λιβάκοβιτς έσωσε το σουτ του Λιβάι. Όμως στο 90’ από γύρισμα του Πισάρο ο επερχόμενος Γαλανόπουλος με δυνατό σουτ τίναξε τα δίχτυα του Λιβάκοβιτς και χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ με 1-2. Με τον σκόρερ να σηκώνει προς το πέταλο των φανατικών της Ντιναμό το μαύρο περιβραχιόνιο για τον αδικοχαμένο Μιχάλη. Λίγο έλειψε δε στις καθυστερήσεις ο Αμραμπατ να κάνει και το 1-3 αλλά έσωσε ο Λιβάκοβιτς, όπως έκανε και λίγο μετά, σε δύο κεφαλιές του Βίντα!

Ο Πορτογάλος Ζοάο Πινιέιρο «κιτρίνισε» τους Ιβάνουσετς, Χατζισαφί, Μάνταλο, ενώ απέβαλε για διαμαρτυρία στο 34’ τον Μπονίνι τον γυμναστή της Ενωσης.

ΝΤΙΝΑΜΟ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ (72’ Σούσιτς), Μίσιτς (84’ Κανέκο), Σπίκιτς (46’ Εμρέλι), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς (72’ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83’ Μάνταλος), Γιόνσον (67’ Γαλανόπουλος), Ελίασον (55’ Αμραμπατ), Πινέδα (83’ Πισάρο), Τσούμπερ (83’ Αραούχο), Γκαρσία.

Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα

Την ανάγκη να στείλει μήνυμα για ψυχραιμία όλων στη ρεβάνς με τη Ντιναμό εξέφρασε ο Ματίας Αλμέιδα μετά τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί της Ντινάμο στο Ζάγκρεμπ, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη.

«Θα θέλαμε να αφιερώσουμε αυτή τη σημερινή εμφάνιση και νίκη στον κόσμο της ΑΕΚ και την οικογένεια του Μιχάλη. Θέλω να αναφερθώ για το πως μας συμπεριφέρθηκε εδώ ο κόσμος, το κλαμπ της Ντιναμό, ο κόσμος στο ξενοδοχείο και η αστυνομία. Όλοι μας φέρθηκαν πολύ καλά. Δεν μπορούν να πληρώνουν όλοι για τις πράξεις ενός ή δυο ανθρώπων. Όλοι θέλουμε ειρήνη. Θέλουμε ο κόσμος μας όπως μας στήριξε πέρυσι, να μας στηρίξει με τον ίδιο τρόπο και το Σάββατο. Πάντα μας έδινε αυτή την έξτρα ώθηση. Θέλουμε να γυρίσουμε στην Αθήνα όπως ήρθαμε και το ματς του Σαββάτου να γίνει με παρόμοιες συνθήκες όπως το αποψινό».

Όσο για το παιχνίδι τόνισε:

«Αρχικά το πρώτο ημίχρονο οι γραμμές μας βρίσκονταν μακριά από τα μαρκαρίσματα του αντιπάλου. Η Ντιναμό είναι μία ομάδα μπορεί να σου κάνει ζημιά αν της αφήσεις χώρους. Για εμάς ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η Ντιναμό μπήκε καλύτερα.
Στο δεύτερο ημίχρονο αποφασίσαμε να ρισκάρουμε, γνωρίζοντας ότι η Ντιναμό μπορεί να σκοράρει πολλά γκολ στην έδρα της. Θεωρώ πως ήταν ισοδύναμο παιχνίδι. Από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα και στο τέλος τα καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter