ΑΕΚ – Αντβερπ 1-2: Ονειρο ήταν και πάει…

ΑΕΚ – Αντβερπ 1-2: Ονειρο ήταν και πάει…
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Η προσπάθεια της ΑΕΚ ήταν τεράστια αλλά η Αντβερπ ήταν αυτή που νίκησε 2-1 στην «OPAP Arena» και πήρε αυτή το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Ετσι ο «δικέφαλος» θα μετάσχει στους ομίλους του Europa League, όπου είχε βρεθεί τη σεζόν 2020-21 με αντιπάλους τη Μπράγκα (δύο ήττες), τη Λέστερ (δύο ήττες) και την Ζόρια (μια νίκη, μια ήττα).

Στη κατάμεστη «OPAP Arena» η Αντβερπ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι για να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ. Ο «δικέφαλος» μετά το 10λεπτο κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και σταδιακά ξεκίνησε να πιέζει την πολύ καλή άμυνα των Βέλγων. Οι φάσεις στο πρώτο μέρος που είχε ρυθμό και ταχύτητα, δεν ήταν πολλές. Η Αντβερπ απείλησε πρώτη με τον Στάνκοβιτς να σώζει το σουτ του Μούχα στο 4’.

Η Ενωση απείλησε κυρίως με τον Πόνσε, οι κεφαλιές του οποίου έφυγαν λίγο άουτ στο 16’ και στο 21’. Η καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε στο 25’ από λάθος του Μπουτέ. Ο Πινέδα έκλεψε τη μπάλα τροφοδότησε τον Πόνσε το σουτ του οποίου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο γκολκίπερ των Βέλγων.

Στο 2ο ημίχρονο η ΑΕΚ βγήκε πιο αποφασιστική στοματς και έκλεισε τους Βέλγους στα καρέ τους. Στο 54’ από γύρισμα του Τσούμπερ στη μικρή περιοχή έσωσε ο πανταχού παρών Αλντερβάιλερ. Όμως στο 61’ σε αντεπίθεση η Αντβερπ έχασε την ευκαιρία όχι απλά του αγώνα αλλά όλων των πλέι οφ! Από γύρισμα του Μπαλκουίσα, ο Μούχα ένα μέτρο από τη γραμμή του τέρματος ολομόναχος και μπροστά σε κενή αέρα, έπιασε αέρα χάνοντας μοναδική ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση-πρόκριση.

Στο 65’ η Αντεβερπ έχασε λόγω τραυματισμού τον κορυφαίο αμυντικό και αρχηγό της τον Αλντερβάιλερ και ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τους Αραούχο και Ελίασον για να πιέσει περισσότερο το κέντρο άμυνας των Βέλγων. Όμως έτσι οι φιλοξενούμενοι β΄ρηκαν ανοιχτούς χώρους και αφού έχασαν ευκαιρία με τον Κερκ στο 72’, στο επόμενο λεπτό από ένα πλάγιο άουτ, ο Ρότα έχασε τον Μπαλικουίσα που γύρισε στη περιοχή και ο επερχόμενος Κερκ άνοιξε το σκορ (0-1), βάζοντας πολύ δύσκολα στην Ενωση.

Όμως όπως και στο ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο απίστευτος Αραούχο από γύρισμα του Ελίασον με άψογο κοντρόλ και σουτ μείωσε σε 2-1 στο 90’ δίνοντας το φιλί της ζωής ξανά στον «δικέφαλο» που πλέον ήθελε ένα γκολ για να στείλει το ματς στη παράταση! Όμως η ΑΕΚ βγήκε όλη μπροστά στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων και στο 94’ ο Μπαλικουίσα έφυγε μόνος του από το κέντρο και πλάσαρε τον Στάνκοβιτς για το τελικό 1-2 που έδωσε στους Βέλγους την πρόκριση στους ομίλους του Champions league.

Ο Ισπανός Λουίς Μανθάνο «κιτρίνισε» τον Μάνταλο

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (80’ Πιζάρο), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80’ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβις (80’ Μάνταλος), Άμραμπατ (69’ Ελίασον), Τσούμπερ (69’ Αραούχο), Πόνσε.

ΑΝΤΒΕΡΠ: Μπουτέ, Βάινς, Αλντερβάιρελντ (65’ Ντεν Μπος), Κουλιμπαλί, Ντε Λατ, Κεϊτά, Έκενκαμπ (65’ Κερκ), Φερμέιρεν, Μούχα, Μπαλικουίσα (90’+7’ Οντρέικα), Γιάνσεν (83’ Γιουσούφ).

*Αυτό το ματς ήταν το πρώτο στο οποίο έδωσαν το παρών στην OPAP Arena, σε παιχνίδι της ΑΕΚ, φιλοξενούμενοι οπαδοί, καθώς στις εξέδρες βρέθηκαν 350 φίλαθλοι της βελγικής ομάδας…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter