ΑΕΚ για πρόκριση με Μάνταλο, Λιβάια (2-0)

ΑΕΚ για πρόκριση με Μάνταλο, Λιβάια (2-0)

Ανώτερη και αποφασιστική απέναντι σε έναν μέτριο αντίπαλο, η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 την Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα στη Ρουμανία και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι-οφ του Europa League. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Το πρώτο γκολ σημειώθηκε από τον αρχηγό Πέτρο Μάνταλο στο 60`, με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Λιβάια. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν χάσει την καλύτερη ευκαιρία τους οι Ρουμανοι. Ο Λιβάια, που είχε μπει αλλαγή, έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ της ΑΕΚ στο 77` και τελικά το πέτυχε στο 86`, μετά από κλέψιμο και μεταβίβαση του Παουλίνιο.

Η ελληνική ομάδα έχασε καλές ευκαιρίες με τους Ζεράλδες (7′), Μάνταλο (22′), Βράνιες (40′). Στο 11′ ακυρώθηκε γκολ των Ρουμάνων (Μπάνκου) ως οφσάιντ.

Η ανανεωμένη ΑΕΚ του Μιγκέλ Καρντόσο αγωνίστηκε με αρκετά νέα πρόσωπα που έκαναν το ντεμπούτο τους (Παουλίνιο, Ζεράλδες, Σιμάο, Βέρντε), ενώ ο πολύ καλός Σβάρνας πήρε το βάπτισμα του ευρωπαϊκού πυρός. Ο Κλωναρίδης ξεκίνησε βασικός σε ρόλο μοναδικού επιθετικού, αλλά αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων λίγο πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου. Αγωνίστηκαν με τα κιτρινόμαυρα οι Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμόες, Σιμάο, Ζεράλδες, Βέρντε (64` Ολιβέιρα), Μάνταλος, Κλωναρίδης (39′ Λιβάια).

O αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας των Ρουμάνων από την UEFA, αν και στο γήπεδο “Ίον Ομπλεμένκο” υπήρχε αρκετός κόσμος που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατόρθωσε να παρεισφρύσει. Διαιτητής ήταν ο Ολλανδός Χίγκλερ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ, εφ’ όσον προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας – Τραμζονσπόρ, με έπαθλο μία θέση στους Ομίλους του Europa League.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter