ΑΕΚ: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή και μετράει αντίστροφα για το νέο γήπεδο

Το μεγάλο βήμα για να σταματήσει πλέον το νέο γήπεδο της ΑΕΚ να παριστάνει το… σύγχρονο γεφύρι της Αρτας έγινε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

H ρύθμιση που δίνει ουσιαστικά (και καθ’ όλα νόμιμα) στον «δικέφαλο» το δικαίωμα να παρακάμψει τις όποιες αντιρρήσεις κι ενστάσεις του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και να πάρει επιτέλους την απαραίτητη για την έκδοση της οικοδομικής αδείας, την πολυπόθητη υψομετρική μελέτη από άλλη υπηρεσία, εντάχθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά στους δασικούς χάρτες και κατατέθηκε το πρωί προς ψήφιση στη Βουλή…

Την σχετική τροπολογία είχε αποκαλύψει προ ημερών ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης. Σύμφωνα με αυτή, αφαιρείται από τους δήμους η υποχρέωση έγκρισης υψομετρικής μελέτης για αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την χώρα χωρητικότητας άνω των 15.000 θεατών και είναι αυτή ακριβώς που βγάζει τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας, Αρη Βασιλόπουλο εκτός «παιχνιδιού» και απελευθερώνει τη συνέχιση του έργου. Το σχετικό άρθρο αποσαφηνίζει πλήρως τι θα γίνεται από εδώ και πέρα και διαγράφει το σημείο εκείνο στο οποίο πατούσε ο δήμος (με την μη έγκριση της υψομετρικής έγκρισης), για τέτοια έργα. Πλέον για γήπεδα μεγαλύτερα των 15.000 θέσεων θα αποφασίζει το Υπουργείο Υποδομών και όχι οι δήμοι.

Η τροπολογία κατατέθηκε το πρωί με την διαδικασία του κατεπείγοντος και φέρει τις υπογραφές τεσσάρων Υπουργών κι ενός υφυπουργού της Κυβέρνησης οι οποίοι και την έχουν συντάξει. Πρόκειται για τους υπουργούς, Εσωτερικών (Παν. Σκουρλέτη), Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Γ. Σταθάκη), Υποδομών και Μεταφορών (Χρ. Σπίρτζη), Πολιτισμού και Αθλητισμού (Λ. Κονιόρδου) και τον υφυπουργό Αθλητισμού (Γ. Βασιλειάδη). Το σημαντικό για την ΑΕΚ και τον κόσμο της είναι ότι η τροπολογία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα ψηφιστεί πριν το Πάσχα (ή το αργότερο την επόμενη εβδομάδα από αυτό). Θα ακολουθήσει ένα δεκαήμερο μέχρι να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορεί να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα για το νέο γήπεδο. Αν δεν βρεθεί νέο σοβαρό εμπόδιο η «Αγιά-Σοφιά» θα είναι έτοιμη σε περίπου 1,5 χρόνο...

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.