ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0: Τον εκτέλεσε ο Ελίασον στο φινάλε

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0: Τον εκτέλεσε ο Ελίασον στο φινάλε

Με γκολ του Ελίασον στο 91′ η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι από τον Ολυμπιακό (1-0) που είχε τις ευκαιριες αλλά δεν τις αξιοποίησε και έτσι παρέμεινε στη κορυφή της βαθμολογίας στην 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Στην κατάμεστη “OPAP Arena” η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία με πολύ πρέσινγκ αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι στο 9′. Από σέντρα του Ποντένσε ο Μασούρας ανενόχλητος απο κοντά έπιασε την κεφαλιά ψαράκι αλλά ο Αθανασιάδης έσωσε την ομάδα του…

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και πολλές δυνατές μονομαχίες με τις δυο ομάδες να προσπαθούν με μακρινές μπαλιές να δημιοργήσουν κινδύνους. Στο 25′ ο Γκατσίνοβιτς από εξαιρετική θέση έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 45′ ο Αθανασιαδης με διπλή προσπάθεια έσωσε το σουτ του Εσε και στις καθυστερήσεις πάλι ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έσωσε στο τετ α τετ με τον Ελ Κααμπί στη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Στο 2ο ημίχρονο ο Γκατσινοβιτς στο 47′ πάλι ξεμαρκάριστος σούταρε ψηλά άουτ. Στο 52′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάρμο στον Γκαρσία και στο 62′ ο Αμραμπατ πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε για οφσαιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο 65′ ο Μαρτίνς απείλησε με κεφαλιά άουτ. Στο 77′ ο Τσούμπερ σημάδεψε από κοντά το οριζοντιο δοκάρι στην πολύ μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ. Και στο 81′ ο Αθανασιάδης αναδείχθηκε σε μορφή του ματς καθώς έσωσε ξανά σε βολίδα του Τσικίνιο. Το ματς πήρε άγρια ομορφιά και το παιχνίδι έγινε θρίλερ. Στο 88′ ο Γιόβετιτς με τεχνικό σουτ λίγο έλειψε να σκοράρει. Ομως στο 91′ η ΑΕΚ “σκότωσε” τους φιλοξενούμενους όταν από κάθετη του Μάνταλου ο Ελίασον πλάσαρε σωστά τον Τζολάκη και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (1-0).

Ο ρέφερι Γιουγκ Ματέι “κιτρίνισε” τους Ποντένσε, Τσικίνιο, Ρότα, Ρέτσο, Σιμάνσκι, Φορτούνη, Ροντινέι.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (72′ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70′ Μάνταλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (70′ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (70′ Ελίασον) Πινέδα, Γκαρσία (86′ Λιούμπισιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης (79′ Γιόβετιτς), Μασούρας (61′ Μαρτίνς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61′ Ναβάρο).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter