ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Έστησε πάρτι τίτλου με Πινέδα – Ελίασον (Videos)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Έστησε πάρτι τίτλου με Πινέδα – Ελίασον (Videos)

Με ηγέτη τον τρομερό Πινέδα και σκόρερ (δύο γκολ) τον ταχύτατο Ελίασον η ΑΕΚ έστησε πάρτι τίτλου στην «OPAP Arena» για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, καθώς συνέτριψε στο ντέρμπι κορυφής τον Παναθηναϊκό με 3-0 και ξέφυγε 4 βαθμούς από τους «πράσινους».

Η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο μέρος του ντέρμπι. Πίεσε ασφυκτικά τον παναθηναϊκό, δεν τον άφησε να πάρει ανάσα και αφού έχασε ευκαιρία στο 5’ με τον Πόνσε, στο 7ο λεπτό ο Πινέδα έδωσε στον Ελίασον που με έξοχο σουτ άνοιξε το σκορ (1-0). Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν την πρώτη μπάλα των «πράσινων» και δημιουργούσαν διαρκώς κινδύνους στην εστία του Ντραγκόφσκι που έσωσε στο 14’ το 2-0 σε σουτ του Πόνσε.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε επιθετικά μόνο στο 35’ όταν από σέντρα του Μπακασέτα ο Ιωαννίδης έκανε την γυριστή κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ. Κι ενώ οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να ισορροπήσουν, ήρθε στο 38’ ένα λάθος γύρισμα του Ακαϊντίν, με τον Πόνσε να του κλέβει τη μπάλα, να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει τον Ντραγκόφσκι για το 2-0…

Στο 2ο ημίχρονο ο Τερίμ γύρισε το σύστημα της ομάδας του σε 3-5-2 σε μια προσπάθεια να καταφέρει να γυρίσει το ματς. Όμως άδειασε έτσι τα άκρα του και το πλήρωσε. Την τεράστια ευκαιρία και μάλιστα με διπλό δοκάρι την είχε η ΑΕΚ στο 61’. Ο Πινέδα ταλαιπώρησε όλη την «πράσινη» άμυνα, έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στην επιστροφή της ο Πόνσε έκανε το εντυπωσιακό βολ-πλανέ, αλλά ο Ντραγκόφσκι αρχικά και το κάθετο δοκάρι μετά, αποσόβησαν το 3-0. Όμως δεν συνέβη το ίδιο και στο 69’ όταν ο εκπληκτικός Πινέδα χόρεψε την άμυνα του Τερίμ γύρισε στον Γκατσίνοβιτς το πλασέ του έδιωξε ο Ντραγκόφσκι και ο Ελίασον που καιροφυλακτούσε έκανε το 3-0 με το 2ο προσωπικό του γκολ, δίνοντας το έναυσμα για πάρτι τίτλου στους φίλους της Ενωσης.

Ο Παναθηναϊκός πέταξε «λευκή πετσέτα» και στο 79’ ο δαιμόνιος Πινέδα έχασε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ το 4ο γκολ καθώς πλάσαρε άουτ.

Ο Γάλλος Ντελαζό «κιτρίνισε» τους Γέντβαϊ, Ακαϊντίν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (77’ Αμραμπατ), Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Πινέδα (82’ Μάνταλος), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Ελίασον (77’ Μήτογλου, Αραούχο (58’ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (77’ Γκαρσία).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (77’ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (64’ Μλαντένοβιτς), Τσέριν, Μπακασέτας (64’ Βέρμπιτς), Αράο, Λημνιός (46’ Βιλένα), Ιωαννίδης, Παλάσιος (46’ Σπόραρ).

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter