ΑΕΚ: Πέταξε με Αραούχο

ΑΕΚ: Πέταξε με Αραούχο

Με ηγέτη και σκόρερ τον Σέρχιο Αραούχο, η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Super League μετά από 24 αγωνιστικές.

Ο Αργεντινός σκόραρε στην αρχή (1΄) και το τέλος (85΄) της αναμέτρησης, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες από το 53΄ λόγω αποβολής του Μαλεζά. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Χρήστος Αραβίδης στην επανεμφάνισή του μετά από τρεις μήνες.

Ο Αραούχο με εκπληκτική ντρίπλα απέφυγε έναν αμυντικό και με σουτ στην απέναντι γωνία έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ο ορισμός του «γκολ από τα αποδυτήρια» καθώς το χρονόμετρο έδειχνε το 49ο δευτερόλεπτο! Με σύστημα 4-3-3 και τον Αϊντάρεβιτς δίπλα στους Γιόχανσον, Σιμόες, η Ενωση κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο κέντρο και αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να ελέγχει το ματς. 

Ο Αϊντάρεβιτς απώλεσε κλασική ευκαιρία στο 27΄ όταν από κάθετη του Βάργκας βρέθηκε απέναντι στον Γλύκο, προσπάθησε να περάσει τη μπάλα από πάνω του, αλλά μέτρησε η εμπειρία του αρχηγού του ΠΑΟΚ, ο οποίος στο αμέσως επόμενο λεπτό πραγματοποίησε τρομερή απόκρουση σε «κεραυνό» του Σιμόες από απόσταση 25 μέτρων.

Οι Θεσσαλονικείς αφυπνίστηκαν στο τέλος του ημιχρόνου χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις. Αρχικά με τον Κρέσπο να πλασάρει τον Μπάρκα, αλλά τον Γκάλο με εξαιρετικό τάκλιν να απομακρύνει. Από το κόρνερ που προέκυψε, ο Μάτος βρήκε χώρο για μια εξ επαφής κεφαλιά, αλλά ο Μπάρκας πολύ σωστά τοποθετημένος απομάκρυνε και κράτησε το «μηδέν».

Στο 53΄, κι αφού προηγήθηκε απίστευτη διπλή ευκαιρία απο Μάνταλο και Αραούχο (50΄), ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να συνεχίσει με παίκτη λιγότερο. Ο Μαλεζάς σε μια εντελώς αδικαιολόγητη ενέργεια, «μάζεψε» με το χέρι τη μπάλα και είδε τη δεύτερη κίτρινη. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, κατάφεραν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες , μέχρι που το πήρε… προσωπικά ο Σέρχιο Αραούχο. Στο 86΄ ο Αργεντινός με εκπληκτικό μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άκουσε περίπου 10.000 κιτρινόμαυρους στο ΟΑΚΑ να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Λίγο αργότερα αποθεώθηκε όταν άφησε τη θέση του στον Αραβίδη, ο οποίος επέστρεψε μετά από τρεις μήνες και στο 90+1΄ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Κίτρινες: Αραούχο, Σιμόες – Μαλεζάς, Κρέσπο

Κόκκινες: Μαλεζάς (53΄-δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (63΄ Μπακασέτας), Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (78΄ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (88΄ Αραβίδης).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Ουάρντα (55΄ Λέοβατς), Κάμπος (15΄λ.τρ. Μπίσεσβαρ), Ενρίκε (87΄ Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter