ΑΕΚ: «Ξεδοντιασμένη» πρωταθλήτρια

ΑΕΚ: «Ξεδοντιασμένη» πρωταθλήτρια

Εξι μήνες μετά την κατάκτηση του τίτλου η ΑΕΚ διανύει τη χειρότερη περίοδο από την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα το 2015.

Στην περίπτωση του «δικέφαλου» επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας το (ποδοσφαιρικό) ρητό ότι «το δύσκολο είναι να μείνεις στην κορυφή και όχι να την κατακτήσεις». Το κουμπί της αυτοκαταστροφής πατήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Η διοίκηση ήταν καβάλα στο άλογο, έκανε όμως απανωτά λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Στην ουσία ήταν ανύπαρκτος. Στις 2 Ιουλίου ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Βλαντίμιρ Ματιάτσεβιτς ως αθλητικού διευθυντή, θέση στην οποία δεν κάθισε ούτε τετράμηνο! Το απόλυτο ναυάγιο δηλαδή σε ένα καίριο πόστο για μια ομάδα που επιδιώκει να παραμείνει ανταγωνιστική. Η ΑΕΚ έχει και τεχνικό διευθυντή, τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος βαθμολογείται κάτω από τη βάση. Δεν έχει φέρει εις πέρας ούτε μία σημαντική μεταγραφή από το εξωτερικό και υποτίθεται ότι τσεκάρει την εγχώρια αγορά.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, παρουσιάζοντας συμπτώματα αποσύνθεσης σε όλα τα επίπεδα. Το κουμπί της αυτοκαταστροφής πατήθηκε το περασμένο καλοκαίρι

Σχεδιασμός

Στη λήξη της περσινής σεζόν έφυγαν από την ΑΕΚ παίκτες-κλειδιά που την ανέβασαν στην κορυφή (Αραούχο, Βράνιες, Χριστοδουλόπουλος, Κονέ) και είτε τα κενά τους δεν αναπληρώθηκαν είτε οι αντικαταστάτες τους ήρθαν μετά την ολοκλήρωση της βασικής προετοιμασίας. Οι Μπογέ, Πόνσε και Αλεφ αποκτήθηκαν στις 18-20 Ιουλίου, ενώ ο δεξιός εξτρέμ Γιάννης Γιαννιώτας έκλεισε στις 29 Αυγούστου.

Η πρωταθλήτρια τα κατάφερε στα επίσημα ματς του Αυγούστου, όμως και ο πλέον αδαής φίλαθλός της έβλεπε ότι είχε σοβαρές ελλείψεις στο ρόστερ και δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στον… γολγοθά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ούτε να υπερασπιστεί τον τίτλο της στη Σούπερ Λίγκα. Σε πέντε ματς στο Champions League μετράει ισάριθμες ήττες με τέρματα 2-12.

«Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και αν δεν το πάρουμε θα έχουμε όλοι αποτύχει, με πρώτον έμενα» ήταν το διάγγελμα Μελισσανίδη στους «κιτρινόμαυρους» στις 9 Νοεμβρίου. Δύο ημέρες μετά η ΑΕΚ ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Ατρόμητο και σήκωσε λευκή σημαία στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και αυτό που του χρεώνεται είναι ότι η ομάδα δεν έχει plan B στο παιχνίδι της όταν της στραβώσει.

Ο σταρ της ομάδας Μάρκο Λιβάγια έχασε λόγω τιμωρίας τέσσερα ματς στο Champions League και όταν επέστρεψε πάλι αποβλήθηκε! Είναι ένα δείγμα ότι υπάρχει και θέμα πειθαρχίας στα αποδυτήρια. «Θα έπρεπε να πληρώνετε για να παίζετε στην ΑΕΚ» είπε στους παίκτες ο Μελισσανίδης μετά την πρόσφατη ήττα από τον Παναιτωλικό και την ίδια ημέρα «τελείωσαν» από την ομάδα οι Σιμόες, Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος επειδή δεν ανανεώνουν το συμβόλαιό τους.

Ανεξέλεγκτες εξέδρες

Τα χειρότερα χτυπήματα ήρθαν από τους χούλιγκαν, με ευθύνη επίσης της διοίκησης, καθώς η κατάσταση στις εξέδρες είναι ανεξέλεγκτη. Για επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς και για τα έκτροπα με τον Αγιαξ κινδυνεύει από την UEFA με αποκλεισμό ενός έτους. Ολα αυτά δέκα χρόνια μετά την επιστροφή της στη βιτρίνα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ είναι πλέον «ξεδοντιασμένη», πορεύεται στραβά και μόνο η διοίκηση μπορεί να της αλλάξει ρότα. Πρέπει το τεχνικό επιτελείο να στελεχωθεί με ικανά πρόσωπα, να πέσουν λεφτά για μεταγραφές και να σταματήσει ο πόλεμος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter