ΑΕΠΙ: Απορρίπτει τις κατηγορίες για το σκάνδαλο που θα συζητηθεί και στη Βουλή

ΑΕΠΙ: Απορρίπτει τις κατηγορίες για το σκάνδαλο που θα συζητηθεί και στη Βουλή

«Δεν αποτυπώνουν την πλήρη και πραγματική εικόνα της εταιρίας» όποιες εκθέσεις έχουν δημοσιευτεί τελευταία, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ).

Σημειώνεται, ότι χτες το Υπουργείο Πολιτισμού γνωστοποίησε πως «με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου αποστέλλεται στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ, για να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών». Επίσης, πληροφόρησε ότι «επισπεύδεται η διαδικασία κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα που βρίσκεται ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Το πόρισμα αυτό θα συζητηθεί και στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Για το σκάνδαλο στην ΑΕΠΙ είχε γράψει άρθρο που ζητούσε εξηγήσεις το πρώην μέλος της, Νότης Μαυρουδής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΕΠΙ: «Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων που έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες με τη “δημοσιοποίηση” της “έκθεσης” της ΕΥ (σσ. Ernst & Young) η ΑΕΠΙ ενημερώνει για τα εξής:

– Οποιεσδήποτε “εκθέσεις” έχουν κυκλοφορήσει και δει το φως της δημοσιότητας δεν αποτυπώνουν την πλήρη και πραγματική εικόνα της εταιρίας σήμερα και την σταθερή προοπτική βιωσιμότητάς της.

– Δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση της ΑΕΠΙ σε κανένα δημιουργό-μέλος της. Η εταιρία έχει εκτελέσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στους δημιουργούς.

– Για την εξετασθείσα περίοδο του 2014 η εταιρία τιμολόγησε 32,5 εκατ. Euro και διένειμε 36,0 εκατ. Euro, παράλληλα στη χρήση 2015 τιμολόγησε 28,6 εκατ. Euro και διένειμε 29,4 εκατ. Euro ενώ το 2016 τιμολόγησε 26,7 εκατ. Euro και διένειμε 27,8 εκατ. Euro.

– Περαιτέρω, τα τελευταία χρόνια έχουν εξορθολογιστεί οι αμοιβές των μελών του ΔΣ.

– Η ΑΕΠΙ θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες όσα διακινούνται εις βάρος της».

Μυστικά & Documento

04/12/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter