ΑΕΠΠ: Κάλεσμα σε ένστολη διαμαρτυρία στις 5 Νοεμβρίου- «Η υπομονή των πυροσβεστών εξαντλήθηκε»

Κάλεσμα σε όλους τους πυροσβέστες, μόνιμους, πενταετείς και εποχικούς, να δώσουν μαζικά το «παρών» στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ανακοινώθηκε, απευθύνει η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών την Παρασκευή 5 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Η υπομονή όμως των πυροσβεστών εξαντλήθηκε, ίσως και της κοινωνίας, γιατί η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι βασική υποχρέωση της πολιτείας» αναφέρουν χαρακτηριστικά και ζητούν «αύξηση της οργανικής δύναμης και αξιοποίηση των Εποχικών συναδέλφων ως 5ετής, Μονιμοποίηση των 5ετών συναδέλφων, επανεξέταση του Ν. 4662/2020 αναφορικά με τις μεταθέσεις, τροποποίησή του και σαφή διατύπωση σχετικά με τις επιφυλακές, αποζημίωση της επιπλέον εργασίας»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Καλούμε όλους του συναδέλφους από το κοινό πεδίο επαγγελματικής δράσης να μεταβούμε στο πεδίο αγωνιστικής διεκδίκησης. Την Παρασκευή 05-11-2021 και Ω/11:00 συμμετέχουμε στην ένστολη Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Μαζικά και δυναμικά με το μόνο τρόπο που μας έχει απομείνει, διεκδικούμε τα αυτονόητα ως εργαζόμενοι και μέλη ευνομούμενης κοινωνίας. Ιδιαίτερα μετά τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο όπου αναδείχθηκαν στην πράξη οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, η ατελείωτη υπερεργασία, οι εξοντωτικές επιφυλακές, ο αναποτελεσματικός σχεδιασμός και για άλλη μία φορά οι κούφιες υποσχέσεις για έμπρακτη στήριξη. Ακόμη και σε φυσιολογικές συνθήκες, ο αντιπυρικός σχεδιασμός στηρίζεται στο φιλότιμο, την κοινωνική συνείδηση και την υπομονή του πυροσβέστη.

Η υπομονή όμως των πυροσβεστών εξαντλήθηκε, ίσως και της κοινωνίας, γιατί η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι βασική υποχρέωση της πολιτείας.

Απαιτούμε άμεσα αύξηση της οργανικής δύναμης και αξιοποίηση των Εποχικών συναδέλφων ως 5ετής, Μονιμοποίηση των 5ετών συναδέλφων, επανεξέταση του Ν. 4662/2020 αναφορικά με τις μεταθέσεις, τροποποίησή του και σαφή διατύπωση σχετικά με τις επιφυλακές, αποζημίωση της επιπλέον εργασίας.

Αυτά και άλλα, όπως το βάρος στην πρόληψη με την ενίσχυση συναρμόδιων φορέων, είναι πράγματα που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα, και όχι φθηνές διαρροές σχετικά με το ωράριο εργασίας που αν επαληθευτούν μόνο αναστάτωση θα φέρουν όπως αποδείχθηκε με τους αποτυχημένους πειραματισμούς του πρόσφατου παρελθόντος.

Αποτελεσματική Πολιτική Προστασία με ημίμετρα και χωρίς να ακούτε τη φωνή των εργαζομένων δεν γίνεται. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ