Αεροδρόμιο Μακεδονία: Αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των έργων και πολιτική διαμάχη

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των έργων και πολιτική διαμάχη

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, η προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο έναρξη του έργου μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2017.

Στην αλλαγή του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ασφάλεια πτήσεων και επιβατών αλλά και στην ομαλή κίνηση του αερολιμένα τους καλοκαιρινούς μήνες, παρά το ό,τι το προβλεπόμενο έργο «ήταν απολύτως εντός των συμπεφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης και παράδοσης, από την υπογεγραμμένη σύμβαση παραχώρησης». Η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα της παραχωρησιούχου FRAPORT και διαπραγματεύσεις αρκετών εβδομάδων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, η προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο έναρξη του έργου «Αναβάθμιση Αντοχής Χερσαίου Τμήματος Διαδρόμου 10-28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης Μακεδονία μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2017, με πρόβλεψη ολοκλήρωσής του, την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου του 2018, διασφαλίζοντας τη στήριξη και την ομαλή τουριστική κίνηση τόσο για το 2017 όσο και για το 2018.Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, προχώρησε στην απόφαση αυτή με διασφάλιση τόσο της ασφαλούς λειτουργίας του αεροδρομίου όσο και των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα και τις ανησυχίες των φορέων της Βορείου Ελλάδας, των συλλογικοτήτων του τουριστικού κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα, στηρίζοντας εμπράκτως τις προσπάθειες του τουριστικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Βορείου Ελλάδας».

Πολιτική διαμάχη με αφορμή το αεροδρόμιο «Μακεδονία»:

«Δεν διακινδυνεύεται καμιά συμφωνία», απάντησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων και τα έργα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. «Χθες γίναμε μάρτυρες του όψιμου ενδιαφέροντος των στελεχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και μερίδας του τύπου, ότι δήθεν τορπιλίζεται η συμφωνία για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, λόγω των έργων στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, το υπουργείο κατηγορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι επί των δικών τους κυβερνήσεων καθυστέρησαν τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία παραθέτοντας στοιχεία για την πρόοδο των εργασιών τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με την πρόοδο των εργασιών επί των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταλήγοντας δηλώνουμε ότι τα στελέχη και οι πρώην Υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα ήταν καλό πρώτα να ενημερώνονται επαρκώς και αξιόπιστα, δεύτερον να ενημερωθούν από τους Συναδέλφους τους Υπουργούς και Διοικητές της ΥΠΑ για τα έργα που «παρέδωσαν» και στη συνέχεια να βγάζουν τις “αξιόπιστες” ανακοινώσεις τους

»Τα έργα, δυστυχώς για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιούνται από αυτήν την Κυβέρνηση και αυτό είναι το πρόβλημά τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter