Αερολογίες αντί απαντήσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη του Documento για το φιάσκο στο Στεφανοβίκειο

Αερολογίες αντί απαντήσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη του Documento για το φιάσκο στο Στεφανοβίκειο

Σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Τύπου, κατά του Documento και κατά όσων ασκούν κριτική για τις εξευτελιστικές εικόνες στρατιωτικών ελικοπτέρων που πλημμύρισαν στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρά τις ηχηρές διαψεύσεις που έφεραν ακόμα και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στις αιτιάσεις του υπουργείου Άμυνας και της κυβέρνησης πως επρόκειτο για «παροπλισμένα ελικόπτερα».

Δείτε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ρυμουλκούν τα ελικόπτερα μέσα στην πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο

Τη δεινή θέση που έχει βρεθεί το Μέγαρο Μαξίμου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, το υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και σύσσωμη η κυβέρνηση από τις εικόνες των πλημμυρισμένων ελικοπτέρων του Στρατού που αποκάλυψε το Documento, αποκάλυψε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας.

«Το Documento αποκάλυψε τις εικόνες πλημμυρισμένων ελικοπτέρων του Στρατού στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις καθώς αποδείχθηκε πως δεν επρόκειτο για παροπλισμένα ελικόπτερα, όπως υποστηρίχθηκε αρμοδίως. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω, άπαντες αναρωτιούνται γιατί καθυστέρησε τόσο η συμβολή του Στρατού στη Θεσσαλία. Βλέπουμε έναν δημόσιο διαγκωνισμό μεταξύ υπουργών και παραγόντων. Τον κ. Φλώρο, τον κ. Δένδια, τον κ. Κικίλια. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο;» ήταν τα ερωτήματα που θέσαμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, καθώς όχι μόνο αποκαλύφθηκε πως δεν επρόκειτο για «παροπλισμένα» όπως η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και του υπουργείου Άμυνας υποστήριξαν τα προηγούμενα 24ωρα, αλλά έως και ο ΣΚΑΙ έπαιξε εικόνες τους να επιχειρούν, μετά τις αποκαλύψεις του Documento.

Κατά την απάντησή του, ο Παύλος Μαρινάκης επιχείρησε μία ακόμα επίθεση κατά του Τύπου και των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων, αλλά και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τις αποκαλύψεις και την κριτική ως «κριτική του καναπέ», κάνοντας λόγο για fake news και εργαλειοποίηση για μικροπολιτικά οφέλη, δίχως να δώσει την παραμικρή ουσιαστική απάντηση για τις εξευτελιστικές εικόνες.

«Καταρχάς στα δημοσιεύματα αυτά απάντησε με δύο ανακοινώσεις το υπουργείο Άμυνας.

Στο πρώτο κύμα φωτογραφιών αναφέρθηκε και είναι ξεκάθαρο αυτό σε παροπλισμένα, τα οποία και αυτά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν. Σε δεύτερη δημοσίευση, βγήκε δεύτερη απάντηση η οποία συνοδευόταν μάλιστα και από φωτογραφίες. Όλα αυτά τα ελικόπτερα είναι απολύτως ασφαλή, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές… σήμερα. Δεν τίθεται κανένα ζήτημα, ούτε ως προς την ασφάλειά τους, την καταλληλότητά τους» απάντησε αρχικά, ενώ στη συνέχεια, υποστήριξε πως δεν υπάρχει… «διαγωνισμός» μεταξύ υπουργών και παραγόντων των Ενόπλων Δυνάμεων, παρότι οι πολίτες παρακολουθούν τις ευθύνες τους να γίνονται «μπαλάκι» σε δημόσια θέα.

«Με το που δόθηκε σχετική άδεια να επιχειρήσουν τα πτητικά μέσα, για όλες τις επιχειρήσεις διάσωσης, ήταν σε απόλυτη επιφυλακή και ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποιες ξεπερνούν τις 50 όλες αυτές τις μέρες και συνεχίζονται. Με το που δόθηκε η σχετική άδεια να γίνει κάτι τέτοιο, ξεκίνησαν οι διασώσεις. Δεν ισχύει λοιπόν σε καμία περίπτωση ο ισχυρισμός της καθυστέρησης, της μη επιφυλακής των ανθρώπων αυτών, των σωμάτων ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήταν εκεί, παρόντες και παρούσες και μόλις εκρίθη ασφαλές υπήρξε άμεση επέμβαση» υποστήριξε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, παρότι όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν το αντίθετο.

«Και εδώ να πούμε, να απαντήσουμε και στο άλλο το οποίο είπατε, ως προς το αν υπάρχει ένας διαγωνισμός ή μια κόντρα όπως έχουμε διαβάσει και έχουμε ακούσει μεταξύ επιμέρους σωμάτων ασφαλείας, Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργών. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ούτε προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο. Το αντίθετο εντελώς προκύπτει και από την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας, ο οποιος ξεκάθαρα είπε ότι ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις, και όποτε ζητήθηκε, υπήρξε άμεση επέμβαση» υποστήριξε, ενώ τόσο οι κάτοικοι, οι τοπικοί άρχοντες, τα κόμματα και πλήθος παραγόντων ζητούν απαντήσεις για την καθυστέρηση εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίθεση κατά δικαίων και αδίκων

Όμως τα χειρότερα τα επιφύλαξε για τη συνέχεια, αφού ακολούθως, «εξαιρώντας» τους ανθρώπους που παραμένουν πλημμυρισμένοι, απειλούμενοι από την καταστροφική διαχείριση της κυβέρνησης στη Θεσσαλία, ο Π. Μαρινάκης επιτέθηκε κατά δικαίων και αδίκων, πασχίζοντας να κρύψει πίσω από τις ύβρεις την κυβερνητική ανεπάρκεια.

«Είναι απολύτως δικαιολογημένο και αναμενόμενο, ειδικά στους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν, έμειναν πολλές ώρες σε δύσκολες συνθήκες, να υπάρχει θυμός και οργή. Υποχρέωσή μας την οργή και τον θυμό να τα μετατρέψουμε σε πράξεις γρήγορης αποκατάστασης. Όμως φωνές που επιτίθενται στις Ένοπλες Δυνάμεις με μία κριτική η οποία δεν είναι τεκμηριωμένη και έχει απαντηθεί με κάθε επισημότητα. Και μάλιστα τις υιοθέτησε και υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πριν καλά καλά… που ξέρετε οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα, πριν απαντήσουν οι ΕΔ ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υιοθετήσει αυτή την προπαγάνδα. Δεν περίμενε να απαντήσουν οι ΕΔ. Ένας άλλος υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε την επόμενη μέρα της πρωτοφανούς κατάστασης και είπε “σταματήστε να κρύβετε” μιλώντας για νεκρούς. Τραγικό. Τα πιο χυδαία fake news κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα υιοθετηθούν σε αυτό το επίπεδο. Ακούστηκε μάλιστα ότι έσπασε ένα φράγμα για να σώσουμε λέει την Καρδίτσα και να πνιγούν τα χωριά. Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Υπάρχει ένα όριο στην κριτική και το όριο αυτό είναι όλα αυτά τα οποία σας είπα. Πρέπει να σεβαστούμε, αν δεν μπορούμε να σεβαστούμε κάτι άλλο, και προφανώς αναφέρομαι όχι στους δημοσιογράφους, αλλά σε αυτούς που εργαλειοποιούν αυτή την κατάσταση, τον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη να ανακουφιστούν άμεσα» ανέφερε μεταξύ άλλων, κατηγορώντας για μία ακόμα φορά τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ που αποκαλύπτουν και τα κόμματα που ελέγχουν την κυβέρνηση, αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις, ως οφείλει.

Μάλιστα, μένοντας με το στόμα ανοιχτό, ρωτήσαμε εκ νέου τον εκπρόσωπο, σε ποιους αναφέρεται μιλώντας για «κριτές του καναπέ», και εάν διαψεύδει τις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναιρούν τους ισχυρισμούς για «παροπλισμένα ελικόπτερα».

«Ποιοι είναι οι κριτές του καναπέ, επειδή μιλάμε για δημοσιογραφικές αποκαλύψεις; Και, επιμένετε ότι τα ελικόπτερα των οποίων οι φωτογραφίες τα δείχνουν πλημμυρισμένα, ήταν παροπλισμένα» ρωτήσαμε τον Π. Μαρινάκη, με την απάντησή του να συνοψίζει την επίθεση που περιγράφεται παραπάνω.

«Κάποια από αυτά που αναφέρθηκαν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ήταν παροπλισμένα. Κάποια άλλα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Και έχουν βγει φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος, και είναι απολύτως ασφαλή. Ως προς τους κριτές του καναπέ, προφανώς εξαιρώ τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που αγωνιούν, αναφέρομαι σε αυτούς που περιμένουν μία δύσκολη κατάσταση, περιμένουν μία κρίση, και από την ασφάλεια του καναπέ τους προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν για μικροπολιτικά οφέλη μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Τους είδαμε σε πολλές άλλες περιπτώσεις, στην πανδημία, στην πρωτοφανή εισαγόμενη ακρίβεια, σε πολλά άλλα δύσκολα που πέρασε και ο τόπος μας και όλος ο κόσμος» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Μαξίμου, δίνοντας πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει από το στόμα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter