Αερολογίες και «ευφάνταστα σενάρια» βλέπει η Νέα Δημοκρατία καθώς το σκάνδαλο παρακολουθήσεων ξετυλίγεται

Αερολογίες και «ευφάνταστα σενάρια» βλέπει η Νέα Δημοκρατία καθώς το σκάνδαλο παρακολουθήσεων ξετυλίγεται

Για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην άμυνα σχετικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων καθώς χωρίς να μιλήσει για την ουσία εξέδωσε στην αρχή το εξής σχόλιο:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν ήδη την “εξειδίκευση” της στρατηγικής που ξεδίπλωσε ο κ. Τσίπρας στο άρθρο του στην ΕφΣυν με τίτλο: Δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία. Ένα άρθρο που ήρθε απλώς να συμπληρώσει, να υπογραμμίσει και να επιβεβαιώσει αντίστοιχες παλαιότερες δηλώσεις του περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας και άλλα παρόμοια».

Στη συνέχεια εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για την πορεία της διερεύνησης των παρακολουθήσεων, στην οποία επί της ουσίας δεν αναφέρεται τίποτα, εκτός από γενικολογίες.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

Η διερεύνηση τόσο από την Ελληνική Δικαιοσύνη όσο και σε θεσμικό επίπεδο από τη Βουλή έχει ήδη δρομολογηθεί. Και τότε μαζί με την αλήθεια θα αναδειχθεί και το μέγεθος της συκοφαντίας, της υποκρισίας και της μικροπολιτικής σκοπιμότητας και θα διαψευστούν διάφορα ευφάνταστα σενάρια, είτε αφορούν πληροφορίες χωρίς στοιχεία για παρακολούθηση προσώπων είτε τη χρήση λογισμικού από τις ελληνικές αρχές παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις. Όσο για τα νέα χυδαία ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα που αφορούν τη θωράκιση της χωρας από κυβερνοεπιθεσεις, θα δοθούν αρμόδιως οι κατάλληλες απαντήσεις.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδόσει ανακοίνωση στην οποία έθετε βασικά ερωτήματα για τα οποία πρέπει να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση:

«Το θράσος της ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο να τολμά να μιλά για έλεγχο των αρμών της εξουσίας την ώρα που αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε ένα αδίστακτο καθεστώς με μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών», σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «οι ανακοινώσεις τους μόνο γέλιο προκαλούν», ενώ σημειώνει ότι περιμένει από χθες σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε. Συγκεκριμένα:

«1. Ισχύει το ρεπορτάζ της Καθημερινής σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator και έκανε παράνομες παρακολουθήσεις;

2. Ισχύει ότι υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον 7-8 πολιτικοί που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ;

3. Έχει αγοράσει η μισθώσει το ΚΕΤΥΑΚ, η παραΕΥΠ δηλαδή των Μητσοτάκη – Δημητριάδη – Πιερρακάκη, το κακόβουλο λογισμικό Predator;

4. Ισχύει ότι χρησιμοποίησαν ακόμα και κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για να στήσουν το κύκλωμα τους;».

«Γνωρίζουμε ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η υπόθεση στο σκοτάδι αλλά ματαιοπονούν. Δεν θα τα καταφέρουν, όλα θα έρθουν στο φως», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας καταληκτικά ότι «το ελάχιστο που περιμένουμε είναι πότε θα τελειώσει τις διακοπές του ο τουρίστας υποκλοπέας για να παραιτηθεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter