Σκάνδαλο υποκλοπών: Αερολογίες και νέο κυβερνητικό ρεσιτάλ υποκρισίας για το απόρρητο και τα… «ρυπαρά δίκτυα»

Σκάνδαλο υποκλοπών: Αερολογίες και νέο κυβερνητικό ρεσιτάλ υποκρισίας για το απόρρητο και τα… «ρυπαρά δίκτυα»

Ρεσιτάλ υποκρισίας και εμπαιγμού από το Μέγαρο Μαξίμου και τις «απαντήσεις» που δίνει για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και του Κωστή 5046c Χατζηδάκη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εμμένει στην άρνηση της κυβέρνησης να άρει το απόρρητο, την ώρα που προκαταλαμβάνει ακόμα και τις έρευνες της Δικαιοσύνης, μιλώντας για «ρυπαρά δίκτυα» εντός ΕΥΠ.

Δείτε επίσης: Ιδού οι αποδείξεις που ζητάτε, κ. Μητσοτάκη

Την υποκρισία του Μεγάρου Μαξίμου όταν επικαλείται τις έρευνες της Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Πέμπτης, όταν το documentonews.gr τον έφερε ενώπιον των αντιφάσεων του ίδιου και του πολιτικού του προϊσταμένου, στη γραμμή άμυνας των «ρυπαρών δικτύων» που όψιμα έχουν εγκαινιάσει για να καλύψουν τις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Καταρρίπτεται το αφήγημα Μητσοτάκη – «Σοβαρό θέμα» οι παρακολουθήσεις για το 77,5% των πολιτών

«Αφού ουσιαστικά έχετε παραδεχτεί την υποκλοπή του 5046c αποδίδοντάς την σε ρυπαρά δίκτυα, τι νόημα έχει να παραμένει το απόρρητο; Θέλω να πω, εάν πρόκειται για παραθεσμικά δίκτυα, εάν δεν είναι αυτή η λειτουργία της ΕΥΠ, γιατί δεν αίρετε το απόρρητο για να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι και ο κόσμος; Ποιους προστατεύει το απόρρητο;» τον ρωτήσαμε συγκεκριμένα, καλώντας για μία ακόμα φορά να άρει το απόρρητο, από τη στιγμή που υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με όσα συνέβησαν εντός ΕΥΠ, επικαλούμενη με λίγα λόγια την ανεπάρκεια του πρωθυπουργού.

«Πρώτα απ’ όλα έχουμε πει ότι η δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να φωτίσει κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής και όσα φέρονται να έχουν συμβεί, να αποσαφηνίσει η δικαιοσύνη εάν έχουν συμβεί ή όχι» έδειξε για μία ακόμα φορά τις έρευνες της Δικαιοσύνης, παρότι είναι ο ίδιος που και σε αυτή την απάντηση αλλά και σε πλήθος δηλώσεών του προκαταλαμβάνει τα αποτελέσματα των ερευνών, αποδίδοντας τις παρακολουθήσεις σε παράκεντρα και παραθεσμικούς παράγοντες εντός ΕΥΠ.

Στη συνέχεια δε, ως άλλος… Μπαμπινιώτης, προχώρησε στην παράθεση του «ορισμού» των ρυπαρών δικτύων, του τι εννοεί δηλαδή ο ίδιος όταν μιλάει για τέτοια, αποφεύγοντας φυσικά να δώσει μία καθαρή απάντηση για το καταφύγιο που προσφέρει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε αυτά.

«Τα ρυπαρά δίκτυα στα οποία έχω επανειλημμένως αναφερθεί, αναφέρονται σε μία σειρά από περίεργα ζητήματα. Για παράδειγμα, υπήρχαν κάποιοι που παρακολουθούσαν, μένει από την έρευνα της δικαιοσύνης να δούμε ποιοι ήταν αυτοί, και υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι φέρονται να έχουν τα στοιχεία αυτών των παρακολουθήσεων. Μένει αυτό να αποδειχθεί εάν είναι αλήθεια» συνόψισε την έννοια κατά Οικονόμου των ρυπαρών δικτύων, καταλήγοντας ο ίδιος πως «ε, όλο αυτό συγκροτεί ένα περίεργο, υπόγειο και πάντως ρυπαρό δίκτυο», σαν ο ρόλος του να είναι να περιγράφει την επικαιρότητα, παρά την ιδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου που πρέπει να ενημερώνει τους πολίτες για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Με λίγα λόγια, την μία η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τα ρυπαρά δίκτυα που επικαλείται για να καλύψει τις δικές της ευθύνες, αλλά όταν καλείται να δώσει λόγο και να κάνει πράξεις για να σταματήσουν τη δράση τους, επιλέγει να προτάξει τις έρευνες της Δικαιοσύνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter