Αεροπορική τραγωδία στο όρος Όθρυς: 30 χρόνια μετά την συντριβή του C-130 κανείς δεν ξέρει όλη την αλήθεια

Αεροπορική τραγωδία στο όρος Όθρυς: 30 χρόνια μετά την συντριβή του C-130 κανείς δεν ξέρει όλη την αλήθεια

Τριάντα χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία της Πολεμικής Αεροπορίας στο όρος Όθρυς κανείς ποτέ δεν έμαθε όλη την αλήθεια για τα αίτια της πτώσης του C 130 που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 63 στρατιωτικών.

Στη παγωμένη κορυφή «Τσατάλι» του όρους Όθρυς και σε κάποιον διπλοκλειδωμένο στρατιωτικό φοριαμό, κρύβεται τριάντα χρόνια, το μυστικό της συντριβής του μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας C-130/748 που είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό θάνατο 63 αξιωματικών, υπαξιωματικών και σμηνιτών.

Οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και ο μοναδικός κατηγορούμενος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας που στο τέλος αθωώθηκε, παρά τις συνεχείς προσπάθειες και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους προς την Πολιτεία, δεν έμαθαν ποτέ τα πραγματικά αίτια της πτώσης του στρατιωτικού αεροσκάφους καθώς η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας χαρακτήρισε ως «Άκρως Απόρρητο» το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης του ατυχήματος και δεν το έδωσε ποτέ στα δικαστήρια και στην δημοσιότητα.

Ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος μετά από έρευνα που πραγματοποίησε έφερε στη δημοσιότητα απόρρητα στοιχεία και έγγραφα για την αεροπορική τραγωδία τα οποία και δημοσιοποίησε στο περιοδικό Hot Doc.

Διαβάστε εδώ την έρευνα του Μάκη Νοδάρου στο περιοδικό HOT DOC.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter