Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Συρία – 9 νεκροί

Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Συρία – 9 νεκροί

Εννέα νεκροί, μεταξύ των οποίων πέντε Σύριοι στρατιώτες, είναι ο απολογισμός της αεροπορικής επιδρομής του ισραηλινού στρατού που διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης στη Συρία και συγκεκριμένα στα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στόχοι των πληγμάτων ήταν κυρίως αποθήκες πυρομαχικών και θέσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν.

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις που επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA έκανε λόγο για τέσσερις σύρους στρατιωτικούς νεκρούς κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

«Η αντιαεροπορική άμυνά μας κατέρριψε αρκετούς πυραύλους» ωστόσο κατά τα πρώτα στοιχεία ο απολογισμός είναι «τέσσερις στρατιώτες οι οποίοι σκοτώθηκαν, άλλοι τρεις που τραυματίστηκαν» ενώ «διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές», διευκρίνισε η πηγή του SANA, ενώ ανταποκριτές τόσο του Reuters όσο και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων επιβεβαίωσαν σειρά δυνατών εκρήξεων που έλαβαν χώρα στη συριακή πρωτεύουσα.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter