Αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στον κάμπο Θεσσαλονίκης

Αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στον κάμπο Θεσσαλονίκης

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα πραγματοποιηθούν σήμερα (Τετάρτη) και αύριο (Πέμπτη), στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης, με στόχο τη μείωση της όχλησης από τα τσιμπήματα και του κινδύνου για τη δημόσια υγεία από νοσήματα που μεταδίδουν τα συγκεκριμένα έντομα.

Από την αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι προέκυψε μεγάλη αύξηση του πληθυσμού ακμαίων κουνουπιών στις περιοχές των ορυζώνων και με τη σύμφωνη γνώμη της περιφέρειας, του δήμου Δέλτα και της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης και Συντονισμού του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, προγραμματίζεται η πραγματοποίηση δράσεων εναέριας ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV).

Για τους ψεκασμούς, που θα γίνουν από αέρος με ειδικού τύπου ελικόπτερο και θα καλύψουν συνολικά έκταση έως 80.000 στρεμμάτων των εκτάσεων της περιοχής των ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου της Θεσσαλονίκης, έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι αεροψεκασμοί θα ξεκινήσουν μετά τη δύση του ηλίου με πτήσεις διάρκειας το ανώτερο έως τρεις ώρες. Η διενέργειά τους θα γίνει από την ανάδοχο εταιρεία του έργου, η οποία διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και εμπειρία σε ακατοίκητες περιοχές σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τους οικισμούς του δήμου Δέλτα.

Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται ενημέρωση του πληθυσμού και λήψη μέτρων από τις τοπικές αρχές, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών τις βραδινές ώρες να μη κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα, ενώ οι τοπικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους για να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter