Αεροσκάφος κόπηκε στα δύο στην Κωνσταντινούπολη – Ένας νεκρός, πάνω από 150 οι τραυματίες (Video)

Αεροσκάφος κόπηκε στα δύο στην Κωνσταντινούπολη – Ένας νεκρός, πάνω από 150 οι τραυματίες (Video)

Αεροσκάφος με 177 επιβάτες βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 157.

«Αυτή τη στιγμή 157 τραυματίες νοσηλεύονται και ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του», ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότσα σε νεότερη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι τουλάχιστον 120 επιβάτες έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στα κοντινότερα νοσοκομεία. 

Ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, τόνισε ότι ορισμένοι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο κουφάρι του αεροσκάφους. «Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Πως έγινε το ατύχημα

Το Boeing 737 φαίνεται πως βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληττε την περιοχή εκείνη την ώρα, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι το αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί εν μέσω σφοδρών ανέμων, ενώ οι δύο προηγούμενες πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω του αέρα.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Οι πρώτες εικόνες από τους τραυματίες

https://twitter.com/ASBreakingNews/status/1225086592471179266

https://twitter.com/MillenniumsNews/status/1225082911004725249

Κεντρική φωτογραφία: Twitter.com/@JacdecNew

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter