Άφαντος ο Αυγενάκης από τη Βουλή: Προγραμματίζει ταξίδι στις ΗΠΑ για να συναντήσει ακροδεξιούς προτεστάντες

Άφαντος ο Αυγενάκης από τη Βουλή: Προγραμματίζει ταξίδι στις ΗΠΑ για να συναντήσει ακροδεξιούς προτεστάντες

Την ημέρα της κατάθεσης της τροπολογίας για τη κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού για τη παράβαση της πολυϊδιοκτησίας στη Βουλή, άπαντες έψαχναν τον αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ένα φάντασμα πλανάται, αν όχι πάνω από την Ευρώπη, τουλάχιστον πάνω από την Ελλάδα. Που είναι ο κύριος Αυγενάκης; Είναι στη Βουλή; Είναι σε ένα μπαρ και πίνει ουίσκι; Έχει φύγει από τη χώρα;», ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναζητώντας τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, δίχως να πάρει κάποια απάντηση. 

Το βράδυ της Τρίτης, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη παρουσίασε την φωτογραφική τροπολογία που… δίνει το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό (η οποία το μεσημέρι της Τετάρτης «πέρασε» με την ψήφο 156 βουλευτών), ωστόσο ο Λευτέρης Αυγενάκης, έλαμψε δια της… απουσίας του. 

Κι ενώ όλοι αναζητούσαν τον υφυπουργό Αθλητισμού, εκείνος υπέγραφε τη δέσμευση ποσού 3.400 ευρώ για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Ουάσινγκτον ώστε να παραστεί στην εκδήλωση NATIONAL PRAYER BREAKFAST, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί σοβαρή θεσμική υποχρέωση της ΓΓΑ.

Για την ακρίβεια, η εκδήλωση αυτή, πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο από την πιο ακραία συντηρητική ομάδα λόμπινγκ των λευκών προτεσταντών των ΗΠΑ. Είναι εκείνοι που θέλουν να γίνει Αρμαγεδδών στην Παλαιστίνη για να εμφανιστεί ξανά στη γη ο Ιησούς Χριστός.

Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι ότι εκδόθηκε και απόφαση δέσμευσης ποσού 1.050 ευρώ προκειμένου να συνοδεύσει τον Αυγενάκη ο πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ Παναγιώτης Σκανδαλάκης. Η απόφαση όμως είναι έωλη αφού το ταξίδι είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από 2 έως 7 Φεβρουαρίου, παρότι η θητεία του Σκανδαλάκη έχει λήξει από τις 26 Ιανουαρίου.

Πιθανολογείται πως γι’ αυτό από τα έγγραφα «έχοντας υπόψη», με τα οποία τεκμηριώνεται η νομιμότητα για τη δέσμευση του ποσού για τον Σκανδαλάκη, έχουν παραληφθεί τα ΦΕΚ που ορίζουν τη θητεία του, το ΦΕΚ ΥΟΔΔ 43/ 1-2-2017 που ορίζει ότι η θητεία του προέδρου διαρκεί όχι πέραν της τριετίας δηλαδή 26-1-2020 και το ΦΕΚ ΥΟΔΔ 541/7-8-2019 που ορίζει τον διορισμό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης διαδέχθηκε τον Π. Γεωργακόπουλο και -βάσει νόμου- η θητεία του αντικαταστάτη λογίζεται όση ήταν και του αρχικού προέδρου, δίχως να μετράει από το μηδέν.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/01/29/5e31b7bb825e6352e7754dd2.pdf

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/01/29/5e31b7ca825e6352a8575f42.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter