Αφεντικό στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός, 2-0 την ΑΕΚ

Αφεντικό στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός, 2-0 την ΑΕΚ

O Ολυμπιακός συνεχίζει το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με 2-0 σήμερα (27/10) στο «Καραϊσκάκη» για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η νίκη των «ερυθρολεύκων» ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, καθώς πέρα από τον αντίπαλο είχαν να διαχειριστούν και την κούραση από τον αγώνα με την Μπάγερν. Και πήραν το τρίποντο απέναντι σε μια ΑΕΚ που ήθελε αλλά δεν μπορούσε και με την ήττα της αυτή έμεινε οκτώ βαθμούς πίσω από τους Πειραιώτες.

Το ντέρμπι άναψε νωρίς καθώς μόλις στο 9’ σε κόρνερ του Ποντένσε ο Ελ Αραμπί έστρωσε στον Σουντανί, που εκτέλεσε τον Τσιντώτα, αλλά ο Σεμέδο με προβολή είναι αυτός που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια αλλά σε ισάριθμα σουτ του Ολιβέιρα ο Ζοσέ Σα είπε «όχι» στον συμπατριώτη του με σωτήριες επεμβάσεις. Κι ενώ το ματς έδειχνε ισορροπημένο ο Ολυμπιακός επωφελήθηκε μια λάθος συνεννόηση Βράνιες-Τσιντώτα σε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και ο Ελ Αραμπί έκανε το 2-0 το οποίο τελικά ακυρώθηκε για χέρι του Γκιγιέρμε στο ξεκίνημα της φάσης.

Μετά το 30’ ο ρυθμός έπεσε με τον Ολυμπιακό να ελέγχει τον ρυθμό και να απειλεί με τον Ελ Αραμπί, ενώ η ΑΕΚ πέρα από τις δύο φάσεις του Ολιβέιρα δεν μπόρεσε να γίνει άλλη φορά απειλητική για τους γηπεδούχους.

Στο β’ μέρος, o Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και στο 49’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 με τον Ομάρ αλλά το πλασέ του Νορβηγού έδιωξε κόρνερ ο Τσιντώτας.

Το ματς ισορρόπησε εκ νέου με την ΑΕΚ να προσπαθεί να βγει μπροστά για την ισοφάριση αλλά οι τελικές προσπάθειες της δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός εμφανώς κουρασμένος από την μάχη με την Μπάγερν προσπαθούσε να διαχειριστεί το 1-0 δίνοντας χώρο στην ΑΕΚ και έψαχνε τις αντεπιθέσεις… Όμως ο «δικέφαλος» προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κούραση των γηπεδούχων και δύο φορές απείλησε με την ισοφάριση στο 62’ και στο 67’ σε σουτ των Σιμάο και Βέρντε. Οι Πειραιώτες απάντησαν με τον Καμαρά αλλά ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ στο ντέρμπι έσωσε εκ νέου στο 69’. Όμως ότι δεν κατάφερε τρεις φορές ο Καμαρά το κατάφερε τελικά στο 77’ όταν με τρομερή βολίδα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0! Σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό καθώς η Ενωση δεν είχε πια την ψυχολογία να αλλάξει κάτι στο ντέρμπι…

Ο Πορτογάλος διαιτητής Σόουζα κιτρίνισε τους Σεμέδο, Γαλανόπουλο, Λόπες, Ολιβέιρα, Μασούρα

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Αβραάμ, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (89’ Λοβέρα), Καμαρά, Σουντανί (60’ Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Αραμπί (72’Γκερέρο).

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Τσιντώτας Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (58’ Σιμάο), Ντέλετιτς (65’ Βέρντε), Αλμπάνης (72’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter