Αφγανή δημοσιογράφος: «Οι ζωές μας βρίσκονται υπό σοβαρή απειλή» (Video)

Αφγανή δημοσιογράφος: «Οι ζωές μας βρίσκονται υπό σοβαρή απειλή» (Video)

Η Αφγανή παρουσιάστρια Σαμπνάμ Νταουράν δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν να την αφήσουν να εργαστεί από τότε που οι μαχητές κατέλαβαν τον έλεγχο της χώρας, προσθέτοντας ότι η ζωή της κινδυνεύει. Η Νταουράν, η οποία εργαζόταν για την Κρατική Ραδιοτηλεόραση του Αφγανιστάν (RTA), ανήρτησε στο Twitter την ιστορία της, λέγοντας: «Μετά την αλλαγή του καθεστώτος δεν έχασα το θάρρος μου και πήγα στο γραφείο για να ξεκινήσω τη δουλειά μου». Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς δεν μου επετράπη να εργαστώ. Μου είπαν ότι το καθεστώς έχει αλλάξει και υπάρχουν σοβαρές απειλές για εμάς. Αν η διεθνής κοινότητα μπορεί να ακούσει την φωνή μου, όλες οι σχετικές οργανώσεις πρέπει να μας βοηθήσουν. Καταλήγει με νόημα ότι «οι ζωές μας είναι υπό σοβαρή απειλή».

Αφού οι ισλαμιστές μαχητές πήραν τον έλεγχο του Αφγανιστάν, ξεκίνησαν μια επίθεση φιλίας σε μια προσπάθεια να αλλάξουν την εικόνα της σκληρής γραμμής τους. Οι Ταλιμπάν επέμειναν ότι άλλαξαν από την εποχή τους 1996-2001, υποσχόμενοι ότι δεν θα εκδικηθούν κυβερνητικούς υπαλλήλους και στρατιώτες, ότι θα σέβονται τα δικαιώματα των γυναικών και θα κυβερνούν τη χώρα «καλοπροαίρετα» σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο της Σαρία.

Ο εκπρόσωπος τους, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, απευθύνθηκε στο ευρύ κοινό την Τετάρτη, λέγοντας: «Κανείς δεν πρόκειται να σας βλάψει, κανείς δεν θα χτυπήσει τις πόρτες σας». Και δύο ημέρες μετά την πτώση της Καμπούλ, η ομάδα επέτρεψε σε μια Αφγανή γυναίκα παρουσιάστρια για το ειδησεογραφικό κανάλι Tolo να πάρει συνέντευξη από έναν από τους αξιωματούχους της. Ωστόσο, Αφγανές γυναίκες πολιτικοί και ακτιβίστριες είπαν ότι περιμένουν από τις γυναίκες να αντιμετωπίζονται ως πολίτες της «κατώτερης τάξης» και μερικές έφτασαν στο σημείο να λένε ότι περίμεναν τους Ταλιμπάν να έρθουν και να τις σκοτώσουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter