Αφγανιστάν: Άλλοι δύο αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από βόμβα σε αυτοκινητοπομπή

Αφγανιστάν: Άλλοι δύο αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από βόμβα σε αυτοκινητοπομπή

Αυτοκινητοπομπή των αμερικανικών δυνάμεων έπεσε σήμερα σε βόμβα που είχαν τοποθετήσει οι Ταλιμπάν σε δρόμο στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Αμερικανοί στρατιώτες και να τραυματιστούν ακόμη δύο, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Με τους θανάτους αυτούς αυξάνονται σε τέσσερα τα μέλη του αμερικανικού στρατού που έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις από τις 12 Δεκεμβρίου, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε «μια σύντομη παύση» στις συνομιλίες της με τους Ταλιμπάν για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με το iCasualties, έναν ιστότοπο που παρακολουθεί τις απώλειες του στρατού των ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι ανακοίνωσε ότι από την έκρηξη επλήγη ένα όχημα «των Αμερικανών εισβολέων» κοντά στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ, προσθέτοντας ότι το όχημα καταστράφηκε και όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν.

Παρά τη συνηθισμένη χειμερινή κατάπαυση των εχθροπραξιών που κηρύσσουν οι Ταλιμπάν κάθε χρόνο, οι επιθέσεις με βόμβες τοποθετημένες στον δρόμο εναντίον των αφγανικών δυνάμεων και των ξένων συμμάχων τους συνεχίζονται.

Ανώτερος Αφγανός αξιωματούχος από την Καμπούλ επεσήμανε ότι η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Νταντ και ότι η βόμβα έπληξε ένα από τα τεθωρακισμένα οχήματα των αμερικανικών δυνάμεων.

Ξένα στρατεύματα έχουν αποκλείσει την περιοχή και κρατούν τις αφγανικές δυνάμεις μακριά, πρόσθεσε.

Στις 12 Δεκεμβρίου ο Ζαλμάι Χαλιλζάντ, ο Αμερικανός διαπραγματευτής, ανακοίνωσε «μια σύντομη παύση» στις συνομιλίες με τους Ταλιμπάν, που διεξάγονταν στο Κατάρ, αφού επίθεση των ανταρτών εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής βάσης προκάλεσε τον θάνατο δύο Αφγανών πολιτών και τον τραυματισμό περισσότερων από 70.

Η παύση αυτή, είχε εξηγήσει ο Χαλιλζάντ, είχε στόχο να δώσει χρόνο στους Ταλιμπάν να εξετάσουν την πρόταση των ΗΠΑ να περιορίσουν τη βία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter