Αφγανιστάν: Βομβιστής – καμικάζι σκοτώνει 8, την ευθύνη αναλαμβάνει ο ISIS

Αφγανιστάν: Βομβιστής – καμικάζι σκοτώνει 8, την ευθύνη αναλαμβάνει ο ISIS

Ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί εν μέσω ενός πλήθους ανθρώπων στην Τζαλαλάμπαντ, την κυριότερη πόλη του ανατολικού Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ πολίτες, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.

 Η επίθεση υπογράμμισε την επιδείνωση της κατάστασης στο Αφγανιστάν σε ό,τι αφορά την ασφάλεια.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με ανακοίνωσή της η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Ο βομβιστής, που κυκλοφορούσε με τα πόδια, πυροδότησε τα εκρηκτικά του ενώ δεκάδες πολίτες διαδήλωναν υπέρ ενός αξιωματικού της τοπικής αστυνομίας που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αταουλάχ Χογκιάνι, εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας Νανγκαρχάρ, η οποία γειτονεύει με το Πακιστάν.

«Δυστυχώς, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, όλοι άμαχοι», ανέφερε και πρόσθεσε πως η επίθεση τραυμάτισε άλλους περίπου δεκαπέντε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας επιβεβαίωσε αυτόν τον απολογισμό και συμπλήρωσε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη Νανγκαρχάρ, που θεωρείται το λίκνο του ΙΚ στο έδαφος του Αφγανιστάν, καταγράφεται παράλληλα έντονη δραστηριότητα των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με αφγανούς και αμερικανούς στρατιωτικούς, το ΙΚ, εναντίον του οποίου διεξάγονται κοινές επιχειρήσεις, χάνει συνεχώς εδάφη στην επαρχία. Οι μαχητές του δεν είναι πλέον παρόντες παρά σε δύο ή τρεις περιοχές της Νανγκαρχάρ, ενώ τον Ιανουάριο δρούσαν σε εννέα, κατά τους ίδιους.

Μολαταύτα η οργάνωση κλιμακώνει τις επιθέσεις της σε άλλες περιοχές του Αφγανιστάν, ιδίως στο ανατολικό της τμήμα και στην πρωτεύουσα Καμπούλ. Ταυτόχρονα, το ΙΚ μάχεται εναντίον των Ταλιμπάν σε κάποιες περιοχές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter