Αφγανιστάν: Δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών αμάχων

Αφγανιστάν: Δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών αμάχων

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε τα στοιχεία σχετικά με τα θύματα μεταξύ των αμάχων στο διάστημα μεταξύ Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

«Ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων που έχει καταγραφεί σε ένα τρίμηνο», ανέφερε η Manua για την έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με τα άμαχα θύματα στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το «φως» της δημοσιότητας σήμερα, 1.174 άμαχοι σκοτώθηκαν και 3.139 τραυματίστηκαν στο διάστημα μεταξύ 1ης Ιουλίου και 30ης Σεπτεμβρίου. Σε ποσοστά, η αύξηση ανέρχεται στο 42% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. 

Ιούλιος γεμάτος αίμα

Παρά το γεγονός πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ έδειχναν να προοδεύουν κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, σύμφωνα με τη Manua, ο Ιούλιος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας των τελευταίων ετών για το Αφγανιστάν, που θρήνησε 425 θύματα.

Συνολικά, όσον αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2019, η Manua κατέγραψε 2.563 θανάτους αμάχων, από τους οποίους σχεδόν οι μισοί (41%) είναι γυναίκες (261 νεκρές) και κυρίως παιδιά (631 νεκρά) όπως και σχεδόν 5.700 τραυματίες. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η φετινή χρονιά σφραγίστηκε από μια αιματηρή προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της 28ης Σεπτεμβρίου και από μια συνέχιση των μαχών μεταξύ των Ταλιμπάν και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το «επίπεδο των βιαιοτήτων που συνδέονταν με τις εκλογές παρέμεινε σχετικά χαμηλό τους μήνες που οδήγησαν στην ημέρα των εκλογών, σε σχέση με τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2018», παρατήρησε η Manua. Ωστόσο δύο επιθέσεις τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο προκάλεσαν τον θάνατο 51 ανθρώπων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter