Αφγανιστάν: Έκρηξη σε σχολείο-Τουλάχιστον έξι νεκροί

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε σχολείο-Τουλάχιστον έξι νεκροί

Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί και περισσότεροι από δέκα οι τραυματίες από τρείς εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τρίτη σε σχολείο αρρένων το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Νταστ-ε- Μπάρσι της Καμπούλ, όπου ζουν κυρίως μέλη της σιιτικής μειονότητας των Χαζάρα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της αφγανικής πρωτεύουσας.

Δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν μπροστά σε σχολείο στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν. Προηγουμένως, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι είχαν σημειωθεί τρεις εκρήξεις από τις οποίες «προκλήθηκαν θύματα μεταξύ των σιιτών αδελφών μας».

Εικόνες των θυμάτων που μεταφέρονται στα νοσοκομεία κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων.

Aξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συνοικία έχει γίνει στόχος πολλών επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους (και των παρακλαδιών του όπως το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν) τα τελευταία χρόνια, καθώς η ισλαμιστική φονταμενταλιστική οργάνωση θεωρεί του Χαζάρα αιρετικούς.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter