Αφγανιστάν: Eπίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε στρατόπεδο – 30 νεκροί

Αφγανιστάν: Eπίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε στρατόπεδο – 30 νεκροί

Τουλάχιστον 26 μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο τιμόνι αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά εναντίον της βάσης τους σήμερα το πρωί στην επαρχία Γκάζνι (ανατολικά), δήλωσαν ιατρικές πηγές και αξιωματούχοι.

«Έχουμε υποδεχθεί 30  πτώματα και 24 τραυματίες μέχρι στιγμής. Όλα τα θύματα είναι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπαζ Μοχάμαντ Χεμάτ, διευθυντής νοσοκομείου της Γκάζι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Ταρίκ Αριάν, ο καμικάζι χρησιμοποίησε «αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά» στην περιοχή Ντε Γιακ περί τις 07:30 (τοπική ώρα).

Το τηλεοπτικό δίκτυο Ariana μετέδωσε ότι υπήρξαν ανταλλαγές πυρών πριν από την έκρηξη.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια ως εδώ. Αξιωματούχοι κατηγόρησαν τους Ταλιμπάν.

Η Γκάζνι αποτελεί θέατρο ασταμάτητων μαχών ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους ισλαμιστές αντάρτες.

Αν και έχουν σταματήσει να βάζουν στο στόχαστρο τα στρατεύματα των ΗΠΑ, όπως όριζε η συμφωνία που υπέγραψαν με την αμερικανική κυβέρνηση τον Φεβρουάριο στη Ντόχα του Κατάρ, οι Ταλιμπάν κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των αφγανικών δυνάμεων.

Επίσης σήμερα, αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε στην επαρχία Ζαμπούλ, κατά τα φαινόμενα με στόχο τον επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου, δήλωσε αξιωματούχος στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ή πόσες απώλειες προκάλεσε η επίθεση εναντίον του αιρετού αυτού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter