Αφγανιστάν: Νεκρός στρατιώτης για της ΗΠΑ μετά από έξι μήνες

Αφγανιστάν: Νεκρός στρατιώτης για της ΗΠΑ μετά από έξι μήνες

Ένας αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σήμερα στο νότιο Αφγανιστάν, “κατά τα φαινόμενα” από ντόπιους νεοσύλλεκτους, ανακοίνωσε η επιχείρηση Resolute Support (RS) του ΝΑΤΟ.

“Οι δύο τραυματίες είναι σε σταθερή κατάσταση και λαμβάνουν ιατρική βοήθεια”, προσθέτει η RS, η οποία που δεν διευκρινίζει πού σημειώθηκε η επίθεση.

Ωστόσο, ένας αφγανός αστυνομικός διευκρίνισε στο AFP ότι το περιστατικό σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ταρινκότ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Ουρουζγκάν, όπου οι Ταλιμπάν έχουν μεγάλη παρουσία και δράση.

Το ΝΑΤΟ κάνει λόγο για μια “κατά τα φαινόμενα επίθεση εκ των έσω” που σημαίνει ότι ένας ή περισσότεροι αφγανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των αμερικανών εκπαιδευτών οι οποίοι επίσης απαρτίζουν τις αφγανικές δυνάμεις.

Στο Twitter, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι ένας “αφγανός πατριώτης άνοιξε πυρ εναντίον Αμερικανών στην Ουρουζγκάν σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς”.

Ο τελευταίος αμερικανός στρατιώτης που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν ήταν κατά τη διάρκεια μαχών στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ την 1η Ιανουαρίου. Τέσσερις ακόμη είχαν τραυματιστεί στην περιοχή Ατσίν, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, μεγάλο μέρος της οποίας ανακατέλαβαν έκτοτε οι αφγανικές και οι αμερικανικές δυνάμεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter