Αφγανιστάν: Σύγκρουση στο εσωτερικό των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Σύγκρουση στο εσωτερικό των Ταλιμπάν

Αγρια σύγκρουση μεταξύ των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι ο συνιδρυτής της ομάδας Μουλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ και ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου αντάλλαξαν βαριές κουβέντες. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές μάλιστα κάνουν λόγο ότι οι δαμάχη στους κόλπους των Ταλιμπάν ξεκίνησε από την ώρα που ο Μπαραντάρ «εξαφανίστηκε» από την επικαιρότητα.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η σύγκρουση ξέσπασε επειδή ο Μπαραντάρ, ο νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δεν ήταν ικανοποιημένος από τη σύνθεση της προσωρινής κυβέρνησής των Ταλιμπάν.

Αναφέρεται ακόμα ότι η διαμάχη προήλθε από τις διχογνωμίες σχετικά με το ποιος στους Ταλιμπάν θα πρέπει να αναλάβει τα… εύσημα για τη νίκη τους στο Αφγανιστάν. Ο κ. Μπαραντάρ φέρεται να πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη διπλωματία που διεξάγεται από ανθρώπους σαν αυτόν, ενώ τα μέλη της ομάδας Χακάνι – και οι υποστηρικτές τους λένε ότι επιτεύχθηκε μέσω των στρατιωτικών αναμετρήσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter