Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 26 στρατιώτες και αστυνομικοί νεκροί από επιθέσεις Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 26 στρατιώτες και αστυνομικοί νεκροί από επιθέσεις Ταλιμπάν

Νέο λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν καθώς τουλάχιστον 26 στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις των Ταλιμπάν εναντίον σημείων ελέγχου σε δύο επαρχίες, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.

Τουλάχιστον 20 στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν οι ισλαμιστές αντάρτες εξαπέλυσαν έφοδο εναντίον των θέσεών τους στην περιοχή Μπαλά Μπολούκ, στην επαρχία Φαράχ, αργά το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε ο Φαρίντ Μπαχτουάρ, αξιωματούχος στην επαρχία.

Οι Ταλιμπάν είχαν καταλάβει μεγάλα τμήματα της επαρχίας Φαράχ τον Μάιο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 άνδρες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας του Αφγανιστάν, πριν απωθηθούν με μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην οποία πήραν μέρος αεροσκάφη της αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας με την υποστήριξη του NATO.

Στο μεταξύ, την επαρχία Γάζνι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, τουλάχιστον έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν οι ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν σε δύο σημεία ελέγχου στην περιοχή Τζαγάτο, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν το κέντρο αυτής της περιοχής εδώ και εβδομάδες και προσπαθούν να καταλάβουν κι άλλα εδάφη, σημείωσε ο Γουλάμ Σάχι Άμαρ, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου.

Οι ισλαμιστές αντάρτες εξαπέλυσαν πρόσφατα σειρά επιθέσεων σε τμήματα της επαρχίας Γάζνι.

Επιθέσεις των Ταλιμπάν σε σημεία ελέγχου στις βόρειες επαρχίες Τάχαρ και Κουντούζ στοίχισαν τη ζωή περίπου 40 στρατιωτών την Πέμπτη.

Οι Ταλιμπάν έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους εναντίον του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας του Αφγανιστάν, κυβερνητικών εγκαταστάσεων και επαρχιακών πρωτευουσών αφότου ανήγγειλαν την έναρξη της εαρινής τους επίθεσης τον Απρίλιο.

Μια βραχύβια κατάπαυση του πυρός δημιούργησε ελπίδες ότι θα μπορούσε να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, αλλά η βία κλιμακώνεται ξανά τις τελευταίες εβδομάδες στην ασιατική χώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter