Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 35 νεκροί μετά από επίθεση κυβερνητικών δυνάμεων σε γάμο

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 35 νεκροί μετά από επίθεση κυβερνητικών δυνάμεων σε γάμο

Τουλάχιστον 35 άμαχοι που συμμετείχαν σε γαμήλια δεξίωση σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής των κυβερνητικών δυνάμεων του Αφγανιστάν σε κρηφύγετο μαχητών που βρισκόταν κοντά στο σημείο όπου γινόταν η δεξίωση, δήλωσαν σήμερα δύο αξιωματούχοι της νότιας επαρχίας Χελμάντ.

Αυτοί διευκρίνισαν ότι το σπίτι στο οποίο έγινε η επιδρομή των κυβερνητικών δυνάμεων χρησιμοποιείτο από τους Ταλιμπάν για την εκπαίδευση καμικάζι και ότι αυτό βρισκόταν δίπλα σε χώρο στον οποίο γινόταν γαμήλια δεξίωση και ο οποίος δέχθηκε επίσης πυρά στη διάρκεια της επιδρομής αυτής που έγινε χθες, Κυριακή, το βράδυ.

“Τριάντα πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν. Οι άνθρωπου αυτοί βρίσκονταν σε γαμήλια δεξίωση κοντά στο σημείο στο οποίο έγινε η επίθεση στον τομέα Χάκσαρ της περιοχής Μούσα Κάλα”, δήλωσε ο Αταουλάχ Άφγαν, ο οποίος είναι μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Χελμάντ.

Άλλο μέλος του συμβουλίου αυτού, ο Άμπντουλ Μάτζιντ Αχουντζάνταχ δήλωσε ότι 40 άνθρωποι, όλοι άμαχοι, σκοτώθηκαν από την επίθεση.

Το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν ανακοίνωσε παράλληλα ότι το κρησφύγετο αυτό των Ταλιμπάν χρησιμοποιείτο επίσης από ξένους πολίτες που εργάζονταν για την σκληροπυρηνική αυτή ισλαμιστική οργάνωση.

“Ως αποτέλεσμα κοινής επιχείρησης στην περιοχή Μούσα Κάλα της Χελμάντ, 22 μέλη των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και 14 συνελήφθησαν”, αναφέρει το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία προσθέτει ότι πέντε Πακιστανοί και ένας Μπανγκλαντεσιανός βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων.

Το υπουργείο σημειώνει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι θα ερευνήσει σχετικά με τις πληροφορίες για απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Την ίδια ώρα οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι Αφγανοί στρατιώτες υποστηριζόμενοι από αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νυχτερινή αεροπορική επιδρομή, την οποία ακολούθησαν χερσαίες μάχες μεταξύ των μαχητών τους και των αφγανικών δυνάμεων στην περιοχή Μούσα Κάλα.

Ορισμένοι άμαχοι που παρευρίσκονταν σε γαμήλια δεξίωση σκοτώθηκαν, όπως και 18 μέλη των αφγανικών δυνάμεων στις μάχες που ακολούθησαν την επιδρομή, διευκρίνισαν οι Ταλιμπάν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter