Αφγανιστάν: Χωρίς όπλα πλέον οι Ταλιμπάν στις παιδικές χαρές

Αφγανιστάν: Χωρίς όπλα πλέον οι Ταλιμπάν στις παιδικές χαρές

Οι Ταλιμπάν δεν θα επιτρέπεται πλέον να φέρουν τα όπλα τους στις παιδικές χαρές και τα λούνα παρκ στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των ισλαμιστών, σε μια ακόμη προσπάθεια της οργάνωσης να εμφανίσει ένα πιο ήπιο πρόσωπο.

Οι μαχητές των Ταλιμπάν, πολλοί από τους οποίους έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους πολεμώντας την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση του Αφγανιστάν, έσπευσαν στα λούνα παρκ διάφορων πόλεων αφού κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο.

“Οι μουτζανεχντίν του Ισλαμικού Εμιράτου δεν επιτρέπεται να εισέρχονται σε θεματικά πάρκα με όπλα, φορώντας στρατιωτικές στολές ή με στρατιωτικά οχήματα”, τόνισε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter. “Είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς των θεματικών πάρκων”, πρόσθεσε.

Οι Ταλιμπάν έχουν τη φήμη σκληρών μαχητών, όμως από τον Αύγουστο, όταν ανέκτησαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, προσπαθούν να δείξουν ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο.

Ένα λούνα παρκ στην Καμπούλ, αλλά και ένα υδάτινο πάρκο σε δυτική συνοικία της αφγανικής πρωτεύουσας, είναι μεταξύ των δύο θεματικών πάρκων που προτιμούσαν οι Ταλιμπάν.

Μαχητές κρατώντας αυτόματα όπλα έκαναν ουρά για να μπουν στο καρουζέλ ή σε πειρατικά πλοία, με τους υπόλοιπους ανθρώπους να τους κοιτούν με τρόμο.

Οι περισσότεροι μαχητές με τους οποίους μίλησε το Reuters δεν είχαν πάει ξανά στην Καμπούλ μέχρι την κατάληψη της πόλης τον Αύγουστο και κάποιοι εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν το θεματικό πάρκο προτού επιστρέψουν στα καθήκοντά τους σε άλλες περιοχές του Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter