Άφησαν τους ξεναγούς χωρίς βοήθημα

Άφησαν τους ξεναγούς χωρίς βοήθημα

Ο τουρισμός στην Ελλάδα έχει χτυπηθεί ανελέητα από την επιδημία του κορονοϊού. 

Ομως οι περίπου 2300 Διπλωματούχοι Ξεναγοί στην Ελλάδα, που θα άρχιζαν την εργασία τους ήδη από τον Μάρτιο, ούτε ένα ευρώ ενίσχυση δεν θα πάρουν.ι ξεναγοί παρά το βαρύ χτύπημα που δέχτηκε ο τουρισμό από την πανδημία παρ΄ότι -όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών έχουν συμπεριληφθεί στην ρύθμιση τα Τουριστικά Γραφεία,δηλαδή οι εργοδότες τους και όσοι Ξεναγοί εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, που είναι ελάχιστοι, (λιγότεροι από 1%), αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους χωρίς κρατική ενίσχυση.

Οι ξεναγοί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας, «σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, είναι μισθωτοί με πολλούςεργοδότες. Δεν έχουν ΚΑΔ, γιατί δεν έχουν επιχείρηση και δεν είναι υπάλληλοι ενός μόνο Τουριστικού Πρακτορείου για να δηλωθούν από αυτό. Κατά συνέπεια, δενμπορούν να μπουν στην πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί. Εξαιτίας μάλιστα τωνπαραλείψεων του Ελληνικού κράτους διαχρονικά, τα ένσημα των Ξεναγών δενέχουν ακόμα μηχανογραφηθεί. Τα ένσημα των Ξεναγών πανελληνίως,καταμετρούνται μόνο από ένα γραφείο του ΕΦΚΑ στην Αθήνα, ενώ οι αρμόδιοιυπάλληλοι για την καταμέτρηση είναι ελάχιστοι. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουνκαταχωρηθεί ακόμη τα ένσημα του 2018 και 2019, και οι Ξεναγοί που δικαιούνταιεπίδομα ανεργίας κατά τους χειμερινούς μήνες, να μην έχουν πάρει ακόμη τίποτα,ενώ τελειώνει ο Μάρτιος και οι αιτήσεις έγιναν τον Νοέμβριο του 2019».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, σημειώνεται, έχει στείλει ήδη τρία υπομνήματα σταυπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού, προτείνοντας επακριβώς, πώςμε μία Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, δυστυχώς όμως χωρίςαποτέλεσμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter