Αφιέρωμα στο σινεμά από το Κεμπέκ

Αφιέρωμα στο σινεμά από το Κεμπέκ
Πηγή φωτό: TV5MONDEplus

Με αφορμή την εθνική γιορτή του Κεμπέκ στις 24 Ιουνίου η πλατφόρμα TV5MONDEplus παρουσιάζει μερικές από τις πιο φημισμένες καναδικές ταινίες των τελευταίων ετών.

Η έναρξη του καλοκαιριού σηματοδοτείται από μία εορταστική περίοδο για την Belle Province που δίνει την ευκαιρία στους έλληνες σινεφίλ να απολαύσουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες σύγχρονες ταινίες του Κεμπέκ στην πλατφόρμα TV5MONDEplus. Οι ταινίες αυτές είναι το «Πέτρα-Μολύβι-Ψαλίδι» (Roche, papier, ciseaux) του Υan Lanouette Turgeon με θέμα της διασταυρωμένες ζωές τριών αντρών, το «Ville-Marie» με την Μόνικα Μπελούτσι στο ρόλο μιας διάσημης ηθοποιού που βιώνει μια οικογενειακή τραγωδία, το «Fabuleuses» που αποκαλύπτει την δικτατορία των μέσων μαζικής δικτύωσης, το οικογενειακό μελόδραμα «Η φωλιά» κα. Ειδική θέση έχει το βραβευμένο μικρομηκάδικο «Brotherhood» του 2018 που αφηγείται την ιστορία του Μοχάμεντ που αναστατώνεται από την επιστροφή του μεγάλου του γιου από την Συρία ο οποίος συνοδεύεται από μία μυστηριώδη σύζυγο.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή Gala Québec Cinéma που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 00:20 (ώρα Ελλάδος) πάντα σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι TV5MONDE .

Πηγή φωτό: TV5MONDEplus
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter