Αφιέρωμα στο βιβλίο – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Αφιέρωμα στο βιβλίο – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Αφιέρωμα στο βιβλίο. 24 σελίδες με τα βιβλία των χριστουγέννων. Προτάσεις για κάθε αναγνώστη, από ελληνική και ξένη λογοτεχνία μέχρι δοκίμια, ποίηση και ιστορίες για παιδιά.

Γιάννης Ξανθούλης: «Πάντα πάσχαμε από καθωσπρεπισμό». Η Έμυ Ντούρου συζητά με τον συγγραφέα για το νέο του βιβλίο «Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη», το χιούμορ, τους παπάδες, τους δασκάλους, τα νεκροταφεία και τον Γούντι Άλεν.

«Ο Μπέμπης κι εγώ»: Ο Θωμάς Κοροβίνης γράφει για το νέο του μυθιστόρημα «Μπέμπης» για τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, ο οποίος υπήρξε ένας συνδυασμός ιδιοφυίας και αυτοκαταστροφής.

«Οι μνήμες είναι συλλογικές ακόμη κι όταν τις νιώθουμε μοναδικές». Η Ηλέκτρα Ζαργάνη συζητά με τον Χάρη Αθανασιάδη, με αφορμή το βιβλίο του «Η μνήμη και η πόλις».

Ένας απόλυτος ποπ σταρ και ένας δανδής της ροκ. Η Χρυσούλα Παπαΐωάννου διάβασε τη βιογραφία του Τζορτζ Μάικλ και τις εξομολογητικές συνεντεύξεις του Νικ Κέιβ.

«Είχαν την τρέλα ν’ αλλάξουν τον κόσμο». Ο Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου, γράφει για το ιστορικό μυθιστόρημα του Ξ. Κοντιάδη για τα πέτρινα χρόνια της εκτέλεσης των Μπελογιάννη, Μπάτση, Αργυριάδη, Καλούμενου.

Υπάρχει απάντηση στην κλιματική κρίση. Ο Κωνσταντίνος Καΐμάκης «ξεφυλλίζει» το βιβλίο του Νόαμ Τσόμσκι και του Ρόμπερτ Πόλιν για τη Νέα Πράσινη Συμφωνία.

«Το φανταστικό είναι συναρπαστικό». Ο Θωμάς Π. Μαστακούρης μιλά στον Κωνσταντίνο Καΐμάκη για κλασικές ιστορίες τρόμου από όλο τον κόσμο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter