Αφιέρωμα στον Πιερ Πάολο Παζολίνι

Αφιέρωμα στον Πιερ Πάολο Παζολίνι
Πιερ Πάολο Παζολίνι

Η πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με ETPBooks, Associazione Culturale IMAGO, A.I.A.L., S.E.P.I., Società FilellenicaItaiana, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζουν αφιέρωμα στον Πιερ Πάολο Παζολίνι με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου 2022 στις 18.00 με τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης, ενώ θα προηγηθεί συζήτηση με θέμα «Ο Παζολίνι και η Ελλάδα», στην οποία θα συμμετάσχουν ο καθ. Marco Galdi (πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας), η καθ. Irene Chirico (Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο), ο καθ. Brunodi Marino (ιστορικός της κινούμενης εικόνας), ο καθ. Massimo Fusillo (Πανεπιστήμιο της Λ’ Άκουιλα) και ο καθ. Alberto Granese (πρώην Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο). Θα ακολουθήσει στις 19.45  η προβολή της ταινίας «Appunti per un’Orestiade Africana» (με ελληνικούς υπότιτλους).

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης μια σειρά προβολών ταινιών του Παζολίνι:

13 Οκτωβρίου – «Μήδεια» (Medea)

26 Οκτωβρίου – «Οιδίπους τύραννος» (Edipo re_

9 Νοεμβρίου – «Ακατόνε» (L’accattone)

15 Νοεμβρίου – «Mamma Roma»

Όλες οι ταινίες θα ξεκινήσουν στις 19.00 με αγγλικούς υπότιτλους.

Κλείνοντας, στις 24 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί στο ινστιτούτο στρογγυλό τραπέζι το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ο Παζολίνι και η Ελλάδα» στην οποία θα συμμετάσχουν ο καθ. Γεράσιμος Ζώρας, ο καθ. Ιωάννης Τσόλκας, η καθ. Μαρία Χατζηκυριακίδου, η καθ. Μαρία Σγουρίδου, ο καθ. Διονύσης Αλεβίζος, η καθ. Ιωάννα Τύρου, η καθ. Βασιλική Μπάρμπα.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 25 Νοεμβρίου στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter