Αφιέρωμα στο βιβλίο στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento της Κυριακής

Αφιέρωμα στο βιβλίο στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento της Κυριακής

Διαβάζουμε και κρατάμε ανοιχτά παράθυρα στον κόσμο την εποχή της πανδημίας και της καραντίνας. Το βιβλίο παραμένει το όπλο μας στο σπάσιμο.

«Η πολιτική ορθότητα είναι μια μαλακία της μόδας»: Ο Κουβανός συγγραφέας Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες μιλάει στην Έμυ Ντούρου για τον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό, τη ζωή και τη δημοσιογραφία στην Κούβα, το «Ημερολόγιο επιβίωσής» του (Εκδόσεις Μεταίχμιο) και τους λογοτεχνικούς κύκλους («Μένω μακριά από τέτοιες κλίκες»).

«Εκεί που η γνωστή επιτροπή για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων βλέπει χαρές και πανηγύρια και εύχεται “να κρατήσουν οι χοροί”, άλλοι βλέπουν μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τη μοίρα της πατρίδας μας»: Ο καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης μιλάει στην Έμυ Ντούρου και τον Παναγιώτη Φρούντζο με αφορμή το βιβλίο του «Ενάντια σε φρούρια και τείχη – 1821. Μια μικρή εισαγωγή για την Ελληνική Επανάσταση» (Εκδόσεις Διόπτρα) για τον αγώνα της ανεξαρτησίας.

Οι Γιώργος Αλεξάτος, Κώστας Ελευθερίου, Κώστας Θεριανός, Γιώργος Κεντρωτής, Νίκος Μαθιουδάκης, Σωτήρης Ριζάς, Νίκος Σκοπλάκης και Κωνσταντίνος Τζούμας γράφουν για το βιβλίο που ξεχώρισαν το 2020.

Παρουσίαση όλων των νέων εκδόσεων που κυκλοφορούν στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλέια και από τη Δευτέρα και στα μικρά βιβλιοπωλεία. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter