Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Στην περιοχή Κάπο Μπορουτσάνο

Άφιξη 72 μεταναστών με ιστιοφόρο στην Κάτω Ιταλία

Στην περιοχή Κάπο Μπορουτσάνο της Καλαβρίας κατάφεραν να φτάσουν με ιστιοφόρο 72 μετανάστες κουρδικής εθνότητας. Είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και το ιστιοφόρο προσάραξε σε μικρή απόσταση από την ιταλική ακτή. Πρόκειται για 40 άνδρες, 20 γυναίκες και δώδεκα ανήλικα. Προς το παρόν, πρόκειται να παραμείνουν όλοι τους σε ιταλικά κέντρα υποδοχής.

Παράλληλα, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Sos Mediterranée και Γιατροί Χωρίς Σύνορα έκαναν γνωστό ότι από την 1η Αυγούστου, το πλοίο τους Aquarius, (το οποίο σάλπαρε από την Μασσαλία), διέσωσε 141 ανθρώπους στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου.

Οι διασώσεις έγιναν σε διεθνή χωρικά ύδατα, σε απόσταση είκοσι τεσσάρων ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λιβύης. Οι διασωθέντες (ανάμεσά τους και 67 ανήλικοι), επέβαιναν σε ξύλινα πλοιάρια και προέρχονται, κυρίως, από την Σομαλία και την Ερυθραία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.