Αφροαμερικανός αγκαλιάζει νεοναζί – «Γιατί με μισείς;» (Video + Photos)

Αφροαμερικανός αγκαλιάζει νεοναζί – «Γιατί με μισείς;» (Video + Photos)

«Θα μπορούσα να τον χτυπήσω, θα μπορούσα να τον βλάψω … αλλά κάτι μέσα μου είπε… Ξέρεις τι; Απλά χρειάζεται αγάπη», δήλωσε ο Αφροαμερικανός που αγκάλιασε ένα νεοναζί έξω από το χώρο της ομιλίας του Richard Spencer (σ.σ. ακροδεξιός, πρόεδρος του National Policy Institute), στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Ο νεοναζί που φορούσε T- shirt με σβάστικες περικυκλώθηκε από διαδηλωτές που τον αποδοκίμαζαν όταν ξαφνικά, ένας εξ αυτών, ο Aaron Courtney τον αγκάλιασε.

Ο 31χρονος Aaron, προπονητής ποδοσφαίρου ενός γυμνασίου στο Gainesville, φώναξε: «Γιατί δεν σου αρέσω, σκύλε;» ενώ άνοιγε τα χέρια του για να τον αγκαλιάσει.

Στη συνέχεια έμαθαν και την ταυτότητα του νεοναζί. Πρόκειται για τον Randy Furniss.

Οι εικόνες και το βίντεο δεν άργησαν να γίνουν viral, κάνοντας τον γύρο του κόσμου.

Ο Aaron έχει τη δική του άποψη:

«Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Μια αγκαλιά μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον κόσμο. Είναι πραγματικά τόσο απλό», δήλωσε στη New York Daily News.

Όταν έγινε το περιστατικό ο Aaron δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Richard Spencer.

Του είχαν στείλει μήνυμα ότι εμφανίστηκε στο σχολείο. Είχαν περάσει δύο μήνες από τότε που ο Richard Spencer βοήθησε να οργανωθεί διαδήλωση ακροδεξιών που βάφτηκε με αίμα.

«Έμαθα τι είδους άνθρωπος είναι και αυτό με ενθάρρυνε ως Αφροαμερικανό να βγω και να διαδηλώσω»

Ο Courtney, ο οποίος συμμετείχε στη διαδήλωση, προετοιμαζόταν να φύγει όταν είδε τον νενοναζί να προκαλεί μια αναταραχή μεταξύ των άλλων διαδηλωτών.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με κάποιον που μισεί τα έντερά μου και ήθελα να μάθω γιατί. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, τον ρώτησα: “Γιατί με μισείς; Τι μισείς πάνω μου; Είναι το χρώμα του δέρματός μου; Η ιστορία μου; Τα ράστα μου;», δήλωσε στην Daily News.

Ο νεοναζί όμως κοιτούσε το κενό αποφεύγοντας τις ερωτήσεις του ενώ ο Aaron ζητούσε εκνευρισμένος μια απάντηση.

Ο νεοναζί δεν απάντησε. Τότε ο Courtney ζήτησε από τον νεοναζί να τον αγακαλιάσει, και παρά την αρχική αντίσταση τα κατάφερε με την τρίτη προσπάθεια. Το πλήθος γύρω τους αμέσως αντέδρασε και όταν ο Courtney τον ρώτησε ξανά «Γιατί με μισείς;» ο ναζί απάντησε «Δεν ξέρω».

«Αυτή νομίζω ήταν η ειλικρινής του απάντηση. Δεν ξέρει πραγματικά», είπε ο Aaron.

Αφού ο ναζί απομακρύνθηκε από την αστυνομία, έβγαλε μια φωτογραφία με φίλο του Courtney. «Πιστεύω ειλικρινά ότι ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Να βγάλει φωτογραφία με άντρα που μισούσε όταν ξύπνησε το πρωί».

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: nydailynews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter