Αφροδίτη Σακελλαροπούλου – Πάνος Βασταρούχας: Οι προτάσεις τους για το νέο δικαστικό χάρτη

Αφροδίτη Σακελλαροπούλου – Πάνος Βασταρούχας: Οι προτάσεις τους για το νέο δικαστικό χάρτη

Τις προτάσεις τους για το νέο δικαστικό χάρτη και κατάσταση Δικαστικών Λειτουργών έδωσαν στη δημοσιότητα τα αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Παναγιώτης Βασταρούχας και Αφροδίτη Σακελλαροπούλου, κάνοντας λόγο για «ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης».

Όπως υπογραμμίζουν, «σε μία Ελλάδα των πολιτικών, κοινωνικών και εθνικών ανατάξεων, η παραμονή και εμμονή της ελληνικής Δικαιοσύνης σε αγκυλώσεις, αγκιστρώσεις πεπαλαιωμένες αντιλήψεις και απαρχαιωμένα συστήματα μοιάζει παράταιρη και δεν εξυπηρετεί πλέον ούτε τον λαό, ούτε τους παράγοντες της δίκης ούτε την οικονομία».

Οι προτάσεις τους, για μια ριζική αναδιάρθωση του χάρτη της ελληνικής δικαιοσύνης και κυρίως του πρώτου βαθμού, έχουν «έντονες επιρροές» από το αγγλοσαξωνικό συστημα προσαρμοσμένες όμως στην ελληνική πραγματικότητα.

Όπως σημειώνουν «μόνο με ριζοσπαστικές αλλαγές θα επιτύχουμε τον εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης αλλά και την πλήρη απεξάρτηση της δικαστικής από την εκτελεστική εξουσία» και εστιάζουν στην «ταχύτητα απονομής αλλά πρωτίστως την ποιότητα, την προσβασιμότητα στην δικαιοσύνη όλων των κοινωνικών στρωμάτων αλλά και την ουσιαστικό φιλτράρισμα των προδηλως αβασίμων δικογράφων».

«Εκθέτουμε τις προτάσεις μας στον ελληνικό λαό, στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία αλλά κυρίως στο νομικό κόσμο, όχι για να τις αποδεχθούν ή να τις απορρίψουν στο σύνολό τους, αλλά για να τις επεξεργαστούν, να κρατήσουν ότι κρίνουν ρεαλιστικό και εφικτό και στο τέλος να συνθέσουμε».

Αναλυτικά:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter