Αγ. Ανάργυροι: «Για να βρίσκεται εκεί ο νόμος του δίνει το δικαίωμα» – Οι ισχυρισμοί της ΕΛΑΣ για τον επίορκο αστυνομικό (Video)

Αγ. Ανάργυροι: «Για να βρίσκεται εκεί ο νόμος του δίνει το δικαίωμα» – Οι ισχυρισμοί της ΕΛΑΣ για τον επίορκο αστυνομικό (Video)

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχειρεί η ΕΛΑΣ, για τους χειρισμούς των αστυνομικών στο Α.Τ Αγίων Αναργύρων που είχαν ως αποτέλεσμα τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής.

Σε αυτό το μήκος κύματος, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σχετικά με τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για το πώς δηλαδή ένας άνθρωπος ο οποίος σε λίγες ημέρες επρόκειτο να αποπεμφθεί από το σώμα καθώς εμπλέκεται στην πρώτη προσπάθεια ελληνοποίησης με πλαστά στοιχεία της οικογένειας Αγιαβέφε μέσω ΑΤ, για την οποία το Documento έχει δημοσιεύσει εκτενή ρεπορτάζ, να βρίσκεται σε ένα πόστο ευθύνης, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, ανέφερε ότι «Το ποινικό και το πειθαρχικό παρελθόν αυτού του ανθρώπου δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. Το αν εκείνη τη στιγμή που εκτελούσε υπηρεσία έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για σώσει έναν άνθρωπο είναι τελείως διαφορετικό».

Μάλιστα, για τον άνθρωπο ο οποίος είναι ελεγχόμενος από την ΕΛΑΣ, ωστόσο οι επιτελείς του θεωρούσαν ότι μπορεί να κάνει το καθήκον του παρότι έπρεπε να δίνει παρουσία σε αστυνομικό τμήμα, ανέφερε ότι «για να βρίσκεται εκεί ο νόμος του δίνει το δικαίωμα», ενώ επέμεινε στο γράμμα του νόμου, και συμπλήρωσε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τη νομοθεσία, δεν μπορούμε αυθαίρετα να απομακρύνουμε έναν άνθρωπο από το σώμα όταν ο νόμος, δεν μας δίνει το δικαίωμα».

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το λεξιλόγιο με το οποίο επέλεξε να τοποθετηθεί η κ. Δημογλίδου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αποδεχόμαστε ότι όντως έγιναν λάθη, για αυτό και οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν». 

Παράλληλα, χαρακτήρισε «μεμονωμένο περιστατικό» την γυναικοκτονία της 28χρονης έξω από το Α.Τ και ανέφερε ότι «Δεν πρέπει να κλονίζεται στα μάτια των πολιτών η αστυνομία και η ασφάλεια τους».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter