«Άγαλμα» ο Τζαβάρας με Πολάκη και… 1-0

«Άγαλμα» ο Τζαβάρας με Πολάκη και… 1-0

«Μην τρέχουμε σε φιλοσόφους του παρελθόντος, να μιλήσουμε για τους εφοπλιστές του παρόντος. Αυτό είναι το ζουμί, 1-0» είπε αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μαρινάκη και το πρακτορείο «Άργος» ο Παύλος Πολάκης, αποδομώντας σημείο προς σημείο την κριτική του Κώστα Τζαβάρα προς το πρόσωπο της Βασιλικής Θάνου.

Γκολ από τα αποδυτήρια δέχτηκε ο εισηγητής της ΝΔ επί του πολυνομοσχεδίου κατάργησης πανεπιστημιακού ασύλου και απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κώστας Τζαβάρας, προσπαθώντας με θεωρητικές αναφορές να αποδείξει ότι η τοποθέτηση της Β. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από την προηγούμενη κυβέρνηση αποτέλεσε «δώρο» για τις αμισθί υπηρεσίες που προσέφερε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

«Σκόρερ» ο Παύλος Πολάκης. Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας κατέδειξε την υποκρισία της συμπολίτευσης για τη σπουδή «αποκομματικοποίησης» της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τις περιπτώσεις Κυριτσάκη, Λουκά και Μυλωνάκη (σ.σ. νυν γ.γ. της Βουλής), ενώ αποσαφήνισε πλήρως και το πραγματικό κίνητρο του «ξηλώματος» της Β. Θάνου. Ως γνωστόν, επί ημερών Βασιλική Θάνου η εν λόγω Ανεξάρτητη Αρχή επέβαλλε αυτεπαγγέλτως ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του μονοπωλιακού πρακτορείου διανομής Τύπου, «Άργος», συμφερόντων Μαρινάκη, εξαιτίας της πολυεπίπεδης παραβατικής πρακτικής του. Το γεγονός αυτό επισήμανε ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μην τρέχουμε σε φιλοσόφους του παρελθόντος, να μιλήσουμε για τους εφοπλιστές του παρόντος. Αυτό είναι το ζουμί, 1-0».

«Η τοποθέτηση του κ. Τζαβάρα είναι υποκριτική. Θα έλεγα ότι έχετε δίκιο αν είχατε αυτές τις ενστάσεις στον ορισμό και του προηγούμενου προέδρου της Επιτροπής. Θα έλεγα ότι έχετε δίκιο αν αυτές τις ενστάσεις τις είχατε και με την επιλογή της αναδρομικότητας για το σύζυγο της κας Κεραμέως (σ.σ. Δ. Λουκάς) που ήταν μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Όταν καταθέσαμε την τροπολογία το 2016 μόνο επανάσταση που δεν κάνατε εδώ μέσα, να πέσουν τα μπετά και τα ταβάνια, που είπαμε ότι δεν πρέπει να έχει συγγενική σχέση με υπουργό. Εμείς το σεβαστήκαμε, βάλαμε μεταβατική διάταξη και ολοκλήρωσε τη θητεία του. Έτσι δεν είναι;» ρώτησε τον κ. Τζαβάρα ο Παύλος Πολάκης και συνέχισε:

«Ο κ. Κυριτσάκης είχε διευθυντή του τον κ. Μυλωνάκη, ο οποίος την ίδια στιγμή ήταν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτό δεν είναι σχέση; Μην πέφτουμε από τον ουρανό…».

Κατά τα λεγόμενα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, η επίταση με την οποία μπαίνει το επικείμενο «ξήλωμα» της Β. Θάνου από ένα κομμάτι της ΝΔ έχει να κάνει με μια απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία δεν… έβγαινε τρία χρόνια. «Η απόφαση έχει να κάνει με το πρακτορείο διανομής Τύπου, “Άργος”, του κ. Μαρινάκη. Τι γελάτε; Εδώ είναι το θέμα. Να λέμε αλήθειες δεν θέλετε;» διερωτήθηκε δηκτικά και κατέληξε τονίζοντας ο κ. Πολάκης: «Μην τρέχουμε σε φιλοσόφους του παρελθόντος, να μιλήσουμε για τους εφοπλιστές του παρόντος και τους υλικούς όρους ύπαρξης, τα συμφέροντα που καθορίζουν με ψευδεπίγραφες αμπελοφιλοσοφίες συγκεκριμένες πολιτικές. Αυτό είναι το ζουμί, 1-0». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter