Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Αγανάκτηση ιδιωτικών υπαλλήλων για το άνοιγμα καταστημάτων στις 2 Ιανουαρίου

Για γενικευμένη επίθεση κατά των αργιών των εμπορουπαλλήλων και των ιδιωτικών υπαλλήλων κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι δεν πρέπει να είναι ανοιχτό κανένα κατάστημα στις 2 Ιανουαρίου.

Καλούν δεν την Κυβέρνηση και τη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να πάρουν θέση επί του θέματος.

Όπως αναφέρει η ΟΙΥΕ στην ανακοίνωσή της, πίσω από αυτή την κίνηση η οποία έρχεται μετά την απελευθέρωση των Κυριακών, βρίσκονται οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και οι πολυεθνικοί όμιλοι.

Για το "ξήλωμα" της Αργίας στις 2 Γενάρη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εργοδότες επικαλούνται συγκεκριμένη εγκύκλιο του 2015 από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που τους δίνει αυτό το δικαίωμα.

Τέλος, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι καθημερινά δέχεται καταγγελίες από εργαζόμενους για εργοδότες εμπορικών επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι εκβιάζουν τους εργαζόμενους είτε να εργαστούν ημέρες αργιών, είτε να χρεωθούν υποχρεωτικά να πάρουν ρεπό ή κανονική άδεια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.