«Αγάπη μου συρρίκνωσα την Κλαούντια Καρντινάλε», στο Docville

«Αγάπη μου συρρίκνωσα την Κλαούντια Καρντινάλε», στο Docville

Η αφίσα κάνει τον Φοίνικα ή ο Φοίνικας την αφίσα; Με αφορμή τα γιούχα για την φετινή «πειραγμένη» αφίσα της Κλαούντια Καρντινάλε στο 70ο Φεστιβάλ Καννών, ο ΤΑΖ ξεφυλλίζει την ιστορία του φεστιβάλ των φεστιβάλ και τονίζει την ικανότητα των διοργανωτών να δημιουργούν σκάνδαλο πριν καν αρχίσει η γιορτή.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος μιλά αποκλειστικά στη Στέλλα Χαραμή για την πρεμιέρα του στη διοργάνωση και αναφέρεται στα φετινά σχέδια και ρίσκα του, τον προϋπολογισμό του ΕΦ, τη σχέση με τη Λυδία Κονιόρδου καθώς και τις προσδοκίες και τους στόχους που έχει βάλει για το άμεσο μέλλον.

Βασικά καληνύχτα σας. Το απόλυτο icon της δικιάς μας eight-ίλας, ο Στάθης Ψάλτης πέρασε στην αιωνιότητα και το Docville τον τιμά όπως του αξίζει.

Σφαίρες πάνω από το λιμάνι. Η σύγκρουση μεταξύ Κρητών και Μανιατών στον Πειραιά του 1906 μέσα από τα πρωτοσέλιδα της εποχής. Φράσεις όπως «Πόλεμος δε φυλετικός! Μεταξύ Κρητών και Μανιατών. Ωσανεί ήσαν μαύροι οι μεν, άσπροι οι δε» έγραψαν ιστορία σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έμυς Ντούρου.

Καλύτερα να χάσεις μάτι παρά να σε πούνε Κασιμάτη, υποστηρίζει ο ΤΑΖ που μαθαίνει επιτέλους τι σημαίνει να είσαι αξιοπρεπής αρθρογράφος σχολιαστής. Χαρακτηριστικά αναφέρει «Ο Στέφανος Κασιμάτης μου θυμίζει τους κατοίκους του Μπέβερλι Χιλς που δεν πάνε ούτε στο δίπλα τετράγωνο χωρίς αυτοκίνητο γιατί στους δρόμους πιστεύουν ότι κυκλοφορούν μόνο άστεγοι, άπλυτοι και αλήτες»…

Τρία χρόνια μετά από την επιτυχία που σημείωσε ο «Μάκβεθ» του Βέρντι στην πρώτη του παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής, επιστρέφει δριμύτερος για να γίνει τώρα η πρώτη όπερα που θα φιλοξενηθεί στην κεντρική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η σκηνοθεσία του ιταλού σκηνοθέτη και θεωρητικού της όπερας Λορέντσο Μαριάνι εστιάζει στον τρόπο σκέψης του Μάκβεθ και της Λαίδης Μάκβεθ και ο πρωταγωνιστής της Τάσης Χριστογιαννόπουλος μιλά στο Documento για το ρόλο του Μάκβεθ αναφέροντας: “Ο ρόλος σού συστήνεται από την αρχή και σου ζητάει να τον ανακαλύψεις ξανά. Δεν σου χαρίζεται ποτέ».

Festival με Drive- in στο Λυκαβηττό! Το 1ο En Lefko Film Festival είναι προ των πυλών. Για μια βδομάδα (27/4 έως 3/5) η Αθήνα σπάει τη μονοτονία της άνοιξης κι ετοιμάζεται να ψαχτεί κινηματογραφικά σε αγαπημένες αίθουσες της πόλης (Ιντεάλ και Δαναός) αλλά και… καλλιτεχνικά σε εναλλακτικά στέκια που στοχεύουν να δώσουν άλλο χρώμα στην πόλη. Παλιές («Σουσπίρια», «Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο») και νέες ταινίες θα αναμετρηθούν με το κοινό αλλά ο μεγάλος χαμός θα γίνει στο προαύλιο του Λυκαβηττού που θα μετατραπεί σε drive – in για την επετειακή προβολή του «Μπόνι και Κλάιντ»!

Ο Αστέρης Κούτουλας (μουσικός παραγωγός, συγγραφέας και σκηνοθέτης που ζει στο Βερολίνο) συνόδευσε τον Μίκη Θεοδωράκη (1987-2016) σε πολλά ταξίδια, έχοντας μαζί και την κάμερά του. O δημιουργός μιλά στο Docville για αυτά που προέκυψαν από το υλικό αυτό, μια ταινία η οποία θα αρχίσει να προβάλλεται το ερχόμενο φθινόπωρο, ένα video installation με ακατέργαστο υλικό 600 ωρών και δορυφορικά clips που αποτελούνται από fiction και backstage υλικό των γυρισμάτων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter