Αγαπημένο μου ημερολόγιο: Πέντε μέρες με κυβέρνηση ΝΔ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο: Πέντε μέρες με κυβέρνηση ΝΔ

«Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός» – Κυριάκος Μητσοτάκης, 7/7/2019. Το είπε και το έκανε από την πρώτη κιόλας μέρα.

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Σου γράφω για να ξέρεις κι εσύ πώς έχει κυλήσει η τελευταία εβδομάδα.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Κυριάκος καληνύχτησε και είπε ότι «από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός». Κι από κει ξεκινάει η ιστορία μας, γιατί αυτή η εβδομάδα όπως θα δεις έχει γίνει πραγματικά «γαλάζια».

Το πρωί της Δευτέρας, στο «κοσμικό» μας κράτος εμφανίστηκαν ξανά παπάδες για την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού. Το πρώτο προεδρικό διάταγμα ορίζει κάποιες από τις αρμοδιότητες που περνούν πλέον στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι λοιπόν, ο πρωθυπουργός θα πάρει υπό την εποπτεία του του απευθείας τις αρμοδιότητες των κρατικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάλιστα στο πλαίσιο της μη κομματικής αλλαγής προσώπων όπως κυκλοφορεί, για διευθυντής του ΑΠΕ, η σκέψη είναι να τοποθετηθεί ο λαμπρός δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου. Γνωστός για την ευπρέπειά του και το δημοσιογραφικό του έργο, θα συμβάλλει με το χαρακτηριστικό ύφος με το οποίο κάνει καριέρα στο twitter και με θεσμικό πλέον ρόλο θα μπορεί να επικοινωνεί γνωστές ατάκες του όπως: «Ρε βλήτο γράφεις πίπες…», «Τιποτάκι απλώς σε εκθέτω –κι άλλο και σε γλεντάω… Πονάς πολύ; Οι αιμορροΐδες είναι».

Τις επόμενες μέρες ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μη κομματικής λογικής που φέρνει η νέα κυβέρνηση στο Πρακτορείο, συνοψίζεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα της βρετανίδας πρωθυπουργού στον έλληνα ομόλογό της. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter