Αγαθονήσι: Ερώτηση Παπαδημούλη προς Κομισιόν για τις τουρκικές προκλήσεις

Αγαθονήσι: Ερώτηση Παπαδημούλη προς Κομισιόν για τις τουρκικές προκλήσεις

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, «αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος υποστήριξε δημοσίως ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης διατύπωσε τη βαθύτατη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία επανειλημμένως αμφισβητεί την ελληνική εδαφική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και κατά συνέπεια τα διεθνώς αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα σύνορα της χώρας, τονίζοντας πως η γείτονα επιχειρεί να εξάγει την κρίση, που η ίδια έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό. Ρωτά την Κομισιόν εάν είναι ενήμερη για αυτές τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού και για όσες αντίστοιχες έχουν προηγηθεί από Τούρκους αξιωματούχους, καλώντας την να διευκρινίσει ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να αναλάβει απέναντι στη συνεχιζόμενη επιθετική πολιτική της Τουρκίας σε Ελλάδα και ΕΕ.

Ειδικότερα, στην ερώτηση του με τίτλο «Απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ», ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι «για ακόμα μία φορά η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί την εδαφική κυριαρχία ελληνικών νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος, με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Ομέρ Τσελίκ, να υποστηρίζει δημοσίως ότι “το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία”».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter