ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους στις 15 Ιουνίου, μπόνους στα στελέχη, το Μάιο

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους στις 15 Ιουνίου, μπόνους στα στελέχη, το Μάιο

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ Ηρακλής αναφορικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους της εταιρείας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει την ημερομηνία καταβολής του δώρου Πάσχα στις 15 Ιουνίου, την ίδια ώρα που τα μπόνους των στελεχών θα καταβληθούν στις 15 Μαΐου.

«Καταγγέλλουμε την αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη στάση της εταιρίας, να λάβει απόφαση μονομερώς και χωρίς διαβούλευση ή ενημέρωση των Σωματείων του ομίλου, για μεταφορά της ημερομηνίας καταβολής του δώρου Πάσχα στους εργαζομένους στις 15 Ιουνίου 2020. Η εταιρία κάνοντας χρήση των κυβερνητικών αποφάσεων στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας, ανέβαλε την καταβολή του δώρου την στιγμή που οι πωλήσεις τσιμέντου για το πρώτο τρίμηνο έσπασαν κάθε ρεκόρ των τελευταίων ετών και μάλιστα εγχώριας αγοράς, παρά τις προτροπές κυβερνητικών στελεχών για την εμπρόθεσμη καταβολή όσων έχουν τη δυνατότητα.

Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό ενημερωθήκαμε ότι τα μπόνους των στελεχών θα καταβληθούν 15 Μαΐου, ένα μήνα νωρίτερα από την καταβολή του δώρου στους εργαζόμενους!

Ζητάμε την άμεση καταβολή του δώρου στους εργαζομένους, που παρόλα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση της πανδημίας με τα έκτακτα μέτρα, βρίσκονται στα πόστα τους έχοντας το εργοστάσιο σε πλήρη λειτουργικότητα ώστε να επιτυγχάνονται οι στόχοι των αποδεκτών των μπόνους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Νίκος Ζυγούρης

Ο Γεν. Γραμματέας Δημήτρης Βαΐτσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Σωματεία του ομίλου

Ερώτηση σε Άδωνη από βουλευτή της ΝΔ

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος στελέχη της θα λάβουν μπόνους στις 15 Μαΐου.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση του Χρήστου Μπουκώρου επισημαίνονται τα εξής: «Η διοίκηση του Ομίλου της Lafarge, στον οποίο ανήκει και το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής Τσιμεντοβιομηχανίας Βόλου, ανακοίνωσε σήμερα, όπως καταγγέλλουν μέλη του σωματείου εργαζομένων, ότι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί 15 Ιουνίου. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε ότι το μπόνους των υψηλόβαθμων στελεχών θα καταβληθεί στις 15 Μαΐου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια βιομηχανία, η οποία παρουσίασε αύξηση τζίρου το πρώτο τρίμηνο του 2020 στο εργοστάσιο του Βόλου κατά τρία εκατομμύρια ευρώ.

Είναι προφανές, ότι τα όσα ανακοινώθηκαν, καθώς και τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται περιοδικά, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια επιλογή εκμετάλλευσης των μέτρων που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πρόκειται να παρέμβετε στη συγκεκριμένη περίπτωση και πως σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε παρόμοιες επιχειρήσεις που αν και εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ, τα οικονομικά στοιχεία τους δεν δικαιολογούν τέτοιες αποφάσεις εις βάρος των εργαζομένων τους;

Τελικά πέρα από τη λίστα των ΚΑΔ, μήπως πρέπει να θεσπιστούν και επιπλέον κριτήρια σχετικά με τον τζίρο των εταιρειών, ώστε να μπορεί να εξεταστεί κατά περίπτωση, αν είναι δίκαιο να λαμβάνουν τα ευεργετήματα όλες οι επιχειρήσεις;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter