Αγγελάκας-Παυλίδης ζητούν αποφυλάκιση της Ηριάννας – «Η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή»

Αγγελάκας-Παυλίδης ζητούν αποφυλάκιση της Ηριάννας – «Η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή»

Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές καλλιτεχνών που ζητούν άμεση αποφυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ., που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη βάσει ενός σαθρού κατηγορητηρίου, όπως πρώτο αποκάλυψε το Documento.

Μετά τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, οι Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης ζητούν την άμεση απελευθέρωση της «πανεπιστημιακού-τρομοκράτισσας».

Ο Γιάννης Αγγελάκας, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρει ότι «κάτι δεν πάει καλά με αυτό το μαντήλι που δήθεν φοράει στα μάτια της η θεά της Δικαιοσύνης στη χώρα μας» καθώς «είναι διάτρητο και λοξοκοιτάει απ’ τη μια προστατευτικά προς τους πολιτικούς και οικονομικούς άρχοντές μας (δύο πολιτικοί όλοι κι όλοι μπήκαν στη φυλακή για καταχρήσεις δισεκατομμυρίων που γινόταν εις βάρος μας τόσα χρόνια και είναι και οι δύο ελεύθεροι πια) κι απ’ την άλλη απειλητικά και καχύποπτα προς όλους εμάς τους υπόλοιπους που δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς και βουβοί την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, δικαιοσύνης και απλής λογικής στον τόπο μας.»

Ο δημοφιλής τραγουδιστής και μουσικός καλεί σε προσυπογραφή ψηφίσματος για την απελευθέρωση της νεαρής πανεπιστημιακού που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα του AVAAZ, ενώ καταλήγει:

«Το “SURVIVOR” δεν είναι ένα γλυκό όνειρο, είναι ο εφιαλτικός εμπαιγμός του καθημερινού μας μόχθου για επιβίωση. Ξύπνα δεν ειν’ όνειρο το χιόνι που μας καίει.»

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1467808226575891&id=117500908273303

Παυλίδης: «Το κράτος παρανομεί’

Αφηγούμενος την προσωπική του εμπειρία από την εμπλοκή με το δικαστικό σύστημα ο Παύλος Παυλίδης καταγγέλλει ότι «το κράτος παρανομεί», διερωτούμενος αν θα έπρεπε «να λογοδοτούν με κάποιο τρόπο οι δικαστές που παίρνουν τέτοιες παράλογες και απάνθρωπες αποφάσεις».

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει τα εξής:

«Δεν θα έπρεπε να λογοδοτούν με κάποιο τρόπο οι δικαστές που παίρνουν τέτοιες παράλογες και απάνθρωπες αποφάσεις; Το κράτος παρανομεί πολλές φορές και με πολλούς τρόπους κατά των πολιτών. Πριν είκοσι περίπου χρόνια είχα συρθεί από κρατητήρια σε φυλακές επί μια εβδομάδα επειδή κάποιος μου έκλεψε την ταυτότητα και έκανε απάτες που δεν είναι επί του παρόντος να αναφέρω. Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι του δικαστικού συστήματος γνώριζαν πολύ καλά ότι ήμουν αθώος, παρ’ όλα αυτά έπρεπε να ζήσω όλη εκείνη τη φρίκη με την αγωνία ότι μπορεί να κριθώ προφυλακιστέος για 18 μήνες λόγω δικαστικής γραφειοκρατίας. Μου το είπε ο ανακριτής στο τέλος χαμογελώντας ότι ήξεραν πως δεν έφταιγα σε κάτι γιατί είχαν ήδη συλλάβει τον ένοχο. Όταν ρώτησα τον δικηγόρο μου αν μπορώ να καταγγείλω το περιστατικό μου είπε πως θα κινδυνεύσω και ότι να αισθάνομαι τυχερός που βγήκα σε μια εβδομάδα. Τότε κατάλαβα πως πάρα πολλοί αθώοι κινδυνεύουν να τρελαθούν μέσα στις φυλακές περιμένοντας απλά να περάσει ο χρόνος μέχρι να δικαστούν και να αθωωθούν. Καθαρή βία και τρέλα.

Όταν βγήκα είχα μια πρόσκληση από τον Στέλιο Κούλογλου σε μια εκπομπή στην τηλεόραση όπου το θέμα της ήταν το πως το κράτος παρανομεί κατά των πολιτών γιατί θεώρησε ότι τέτοια ήταν και η περίπτωσή μου. Δεν πήγα τότε γιατί ήμουν αρκετά ταλαιπωρημένος και ταραγμένος από όλο αυτό που έζησα. Το αναφέρω μετά από τόσα χρόνια όσο μικρό και ανώδυνο να μοιάζει μπροστά στην τραγική κατάσταση που έχουν οδηγήσει την Ηριάννα γιατί πιστεύω ότι όντως πρέπει να λογοδοτούν οι άνθρωποι που έχουν το «δικαίωμα» να καταστρέφουν έτσι απλά τη ζωή ενός νέου ανθρώπου σε μια δίκη με ανεπαρκή στοιχεία. Και ίσως να πρέπει να ξαναγίνουν έρευνες και εκπομπές με αυτό ακριβώς το θέμα.»

https://www.facebook.com/denexeitelos/posts/10154969328508075

Δήλωση του Παύλου Παυλίδη σχετικά με την υπόθεση της Ηριάννας
"Δεν θα έπρεπε να λογοδοτούν με κάποιο τρόπο οι δικαστές π…

Posted by PAVLOS PAVLIDIS on Montag, 26. Juni 2017

Την άμεση αποφυλάκιση της Ηριάννας ζητούν με ανακοινώσεις και ψηφίσματα Φοιτητικοί Σύλλογοι, σειρά συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς, ομάδα 31 ποιητών καθώς και οι συνάδελφοι της πανεπιστημιακού στο Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Τάσο Θεοφίλου αλλά και στην Ηριάννα Β.Λ., ενώ παρεμβάσεις ενημέρωσης για την υπόθεση έχουν πραγματοποιηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές επαρχιακές πόλεις. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter